27 Aralık 2006

bugün

bücür bey delirdi. oyun grubundan sonra anneanneyi ziyarete gidelim dedik. bugün evimde temizlik var ve bende bu zamanlarda evde olmaktan nefret ederim. çalıştığım dönemden kalma bir alışkanlıktır. temizlikçi kadın da yalnız kaldığı için çok mutlu olur ve daha iyi temizler ( ya da bana öyle gelir) . bu ziyaretlerimizde bücür beyimiz hep arabada uyur ve anneanneye geldiğimizde uyumaya devam eder. ancak bugün bu olmadı. eve girer girmez uyandı ve adam ilk defa tüm gün uyamadan ayakta kaldı. ne yaptıysak uyutamadık. e hal böyle olunca tüm gün sersem sebelek dolaştı. vukuatları : bir tabak ve bir bardak kırdı, bilgisayarin önündeki döner sandalyeden aşağıya uçtu, dolapları açtı ve dikiş kutusunu aşağıya cekmeye çalıştı( anneanne havada yakaladı), buzdolabı 30 kere açıldı, 31.de raflarını tırmanmaya çalışırken düştü, çekmecedeki tüm kaşıklar çatalları toplayıp oyuncak yaptı, orta masayı cd kalemiyle çizdi( anneanne nasıl çıkaracağım diye şimdi kara kara düşünüyor) yani anlayacağınız o sersem sersem dolaşıyorken bizim de haşatımız çıktı. nerden buluyor bu çocuklar bu enerjiyi..

5 yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Off ben de aynı soruyu soruyorum kendime. Hiç bitmez mi enerjileri? Gerçi sessiz sakin dursalar da ne oldu neleri var deriz :)

kurunane dedi ki...

benim oğlumda 28 aylık... en hareketli zamanları... 1 sene sonra bayağı rahatlarım diye umut ediyorum.

denizanasi dedi ki...

aslicigim.. valla biz de sessiz ise kesin daha vahim birseyler yapıyor ya da yapacak demektir :)

kurunane.. ben de umut ve dua ediyorum :)

Nihan dedi ki...

merhaba denizanasi. ne zamandir okumamistim blogunu. ben de yazmamistim kendi bloguma. benim kizimda yuvaya basladi. haftada uc gun gunde iki saat gidiyor. ben birakip cikiyorum, o iki saat bana ilac gibi geliyor ama oyun grubu donusu tam bir iskence, sanirim cok yorgun oldugundan uykuya tam olarak dalamiyor, 2 saat benim kucagimda kipir kipir son derece kalitesiz bir uyku uyuyor ve bunun neticesinde uzun suredir boyle bir sorunumuz kalmamisti ama ne yazik ki geceleri de uyanmaya basladi. sanirim cocuklari yorgun olunca daha da enerjik oluyorlar. ben bu uykuyu isini tekrar nasil duzene koyacagim bilemiyorum...

denizanasi dedi ki...

sevgili nihan. yazmana sevindim. ben de ara ara bakıyordum bloguna. valla ben o iki saatte ne yapacagimi sasiriyorum :) yuva dönüsünde bizde pek problem olmuyor. tam uyku saatine denk geliyor. hemen birseyler yiyip uyuyor. ama haklısın. gercekten cok yoruldukları zaman uyumuyorlar. bunu ben gece zaman zaman yasiyorum. o zaman uyuması icin savas veriyorum resmen.