6 Ocak 2009

ben neymisim ....

su siralar kitap okumaya agirlik vermeye calisiyorum. cok ozlemisim bir gunde bir kitap bitirdigim gunlerimi. ustelik cesme de guncel kitaplari 4- 5 milyona bulunca sanirim 20 kitapla donduk eve. e hal boyle olunca beni oku beni oku die gozumun icine bakiyorlardi:)



su siralar ahmet umit'in 'kavim' kitabini okuyorum. ahmet umit cook severek okudugum 2-3 turk yazarından biri. bir de polisiye hastasi olunca kitabi gercekten deli gibi bitirmeye calisiyorum.

okurken dini ifadelerin arasinda 'agnostik' diye bir kavram geciyor. biraz inceleyince aslinda benim dusunce tarzima cok uydugunu dusunmeye basladim. irdeledikce bir de deizm cikti karsima. aslinda boylesi derin konulari oldum olasi konusmaktan veya tartismaktan kacinmisimdir. cunku bu tarz inanislarin tamamiyle kisiye ozgu olmasi gerektigini savunurum. kendime gore inandigim bir noktam var ve bu noktayi kimse degistiremez.

ama bu noktayi biraz kendime de acmak istedigim icin birseyler yazayim istedim. ikisi arasinda aslinda tek fark biri kararsiz , digeri inaniyor. ama ortak nokta dine inanmiyor. ben de oyle. simdi herkes a olur mu diyecek belki, ama inanisin gercekten insanin kalbinde olduguna inaniyorum. her turlu iyilik de ordan geliyor kotuluk de. ben deistim, imişim..yani bir yaradanin var olduguna sonuna kadar inanirim. ona dualar da eder, onunla konusurum. ama ona inanmak ya da onun varligini ispatlamak icin dine kesinlikle gerek duymuyorum.

zaten

kurban kesip de etlerini tumuyle kendine saklamak..

oruc tutup da inanilmaz sofralar kurup catlayincaya kadar yemek..

kuran okuyup da icerigini bilmeden 'kuranda yaziyor' diye iddia etmek..

hacca gidip de orda binlerce dolar vererek hac manzarali odada kalmak...

vsvs..

musluman olmak icin gereken sartlar olamaz...

bu hristiyanlik, ya da yahudilik ya da diger dinler icin de gecerli. hele ki hristiyanlik bunlarin arasinda bana gore en bozulanidir.

ben hic kimsenin kotulugunu istemem, kimse ile ugrasmam, hic kimse hakkinda dedikodu yapmam. sadece iyi bir anne, evlat, es,arkadas ve en onemlisi insan olmaya calisirim. ve bana gore de en onemlisi bu...


IYI BIR INSAN OLMAK.

gerisi bos ...

dipin notu : bu yaziyi ben simdi neden mi yazdim . valla bilmiyorum. ama su son siralarda din adi altinda o kadar carpik seyler soylenip uygulaniyor ki dinin ana fikri unutuluyor gibi geldi. olay sadece kilik kiyafet veya garip yasaklarla sinirlandirilmaya baslandi.

ya sunu

ya da sunu

ya da su yazidakileri

yapan bir muslumanligi allah istemis olamaz, degil mi?

en önemlisi de bu katliama izin veren, bu zavallı ülkeyi savunmayan, fazla gelen paralarını nereye harcayacaklarını şaşırmış, kendini müslüman sayan zengin islam ülkelerinin de dini müslümanlık olamazzzzz....