23 Şubat 2007

yine sinema..


bücür bey bu sabahtan itibaren anneannede. kociş de seyahatte. ben de birkaç gün çok özlediğim şu mola günlerimi yaşıyorum. yaptığım ilk şey bu filme gitmek oldu. bu filme konu olan romanı ( http://www.canyayinlari.com/kitap_ayrinti.asp?id=598- sayfaya link vermeyi bir türlü başaramadım :) ) üniversitede okurken bir solukta okumuştum. bir de üstüne dersimizin birine konu olunca bu kitap içime işlemişti resmen. bundan dolayı bu filmi dört gözle bekliyordum. gerçi şimdiye kadar seyrettiğim roman uyarlamalarında hep hayal kırıklığına uğradım. yine de bu romanı görsel olarak görmeyi çok istiyordum. film beklentilerimin çok üstünde. hatta bi ara sanki gerçekten o iğrenç kokuları duymuşum gibi burnumu kaşıdığımı farkettim. romandaki bazı noktalar değiştirilmiş. ama olsun. süperdi.

8 yorum:

kurunane dedi ki...

gerçekten romandaki aldığın tadı filmden alamıyorsun.

ama keyifli bir gün geçirmen iyi olmuş, sevindim canım. bir annenin halinden en iyi yine başka bir anne anlar :)

denizanasi dedi ki...

genel olarak film hiç bir zaman bir romanın tadını vermez. sonuçta romanda herşey senin hayal gücüne kalmış, filmde ise yönetmene ya da senariste.. ama yine de bence iyi uyarlanmıştı..
evet allah şükür annem var. ama sanırım bir kac aylık hakkımızı bir defa da kullandık:) dün konuştugumda sesi kisilmişti artık :)

ciceklibahce dedi ki...

O filme gitmeyi bende çok istiyorum! Kitabı çok beğenmiştim seninde söylediğin gibi bir solukta okumuştum. Çok merak ediyorum filmi!

Nihan dedi ki...

Ben en son ne zaman sinemaya gittigimi hatirlamiyorum. Hic normal degil bu...

Ayçiçeği dedi ki...

Denizanası, biz de okulda bu kitabı işlemiştik :) Siz hangi derste işlediniz? Okul ismini söylemene gerek yok istemiyorsan:)
Süper bir kitaptı. Filmi ben de merak ediyorum.

denizanasi dedi ki...

çiceklibahçe.. film aslında 2 buçuk saat kadar. ama o denli kaptırıyorsun ki zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıyorsun.

nihan.. valla ben de en son sanırım 4 ay önce kadar meryl streepin bir filmine gitmiştim. cok özlemişim.

ayçicegi.. çağdaş alman ve avusturya edebiyatı diye bir dersimiz vardı. ben istanbul üniversitesinde okudum.

uykucu dedi ki...

bende kitabı okumamama rağmen filmi çok merak ediyorum. oğluşa bakan birini bulabilirsek bu hafta gidicez. evet filmin eleştrileride aynen senin yorumun gibi yani çok beğenilmiş.

denizanasi dedi ki...

figen.. evet eleştiriler de hep olumluydu. ama eleştiriler konusunda hep temkinliyimdir. onlara göre gittiğim tüm filmlerde genelde hayal kırıklığına ugradım.