8 Mart 2007

klozet keyfimiz :)


bugün 29 ayımıza girdik. ancak tuvalet konusunda ilerleyemiyoruz. hatta geriliyoruz. geçtiğimiz yaz ortasında denemeye başladık. ilk başlarda korkmuştu. oturmak istemedi. ağladı. sonra ilgisini çekti ve hatta daha rahat kaka yaptığını anlayınca oturmak istedi. çişi değil ama kaka geldiğinde koşa koşa haber veriyordu. sonra ne olduysa yine vazgeçti. yine istemiyor. şimdi de yeniden alışsın diye her türlü şaklabanlığa başvuruyorum. adamın önüne oyuncaklar, ayaklarının altına tabure koyuyorum. şarkılar türküler söylüyorum. ama yine de olmuyor. bu işi nasıl çözeceğim bilmiyorum.

10 yorum:

kurunane dedi ki...

benim oğlum 31 aylık, koca danam. 2-3 gündür bende başladım aaa yeter artık dedim. ben hiç ıslak havlu kullanmam mutlaka suyla yıkarım. şu yaştayım hala kucaama alıp lavovoda poposunu yıkıyorum, valla artık zor geliyor. kilot giydirip sık sık soruyorum. bazan gerçekten yapıyo bazan beni kandırıyo. klozete asla oturmuyor ama lazımlığa oturuyor. şimdi buna lazımlık değilde oturak deniyor ya gerçi. kabalık yaptım :)

bak ben bu yazıyı yazarken ''anne diş dapcam'' dedi, gittik banyoya tık yok. ya beni kandırıyo yada henüz hislerini tanımıyo, işte bilmiyorum.

Nihan dedi ki...

Nazlı şu an 26 aylık. Bir iki aya kadar ben de başlayacağım tuvalet eğitimine ama çok çekiniyorum açıkçası çünkü sabırlı olmak lazım ve ben de artık sabır kalmadı. Acaba annemi dinleyip Nazlı bir yaşındayken mi başlasaydım bu işe diye düşünmeden de edemiyorum.

Ayçiçeği dedi ki...

Denizanası, hiç endişelenme canım. Benim büyük oğlu 2 yaşındayken, çalışmalara başlamıştık. Ama pek de iyi geçmiyordu. Çocuk kaslarını henüz kontrol edemiyordu çünkü. Bir de tam farkında değildi. Ben de kendime çok dert etmiştim bunu. Sonra iki buçuk yaşında (bu arada çalışmaya devam ettik) kendiliğinden halloldu. Artık çişini söylüyor ve yapıyordu. Fakat kakası geldiğinde illa ki bez bağlattırıyordu. Kesinlikle oturağa yapmıyordu, tutuyordu. Biz de bir tek kaksı geldiğinde bez takıyordum, sonra çıkarıyordum yine:)
Sonra, 2,5 'u biraz geçince normale döndü.
Fakat bu arada ben bir hata yapmışım, gündüz çıkardığım bezi gece takmaya devam ettim. O yüzden gece ıslatmalarını çok geç bıraktı.

Şimdi bizim minik henüz 18 aylık, ama kakasını da çişini de söylüyor. Yapmadan önce gelip bezine vuruyor ve "da da" diyor. Fakat oturağı görünce köşe bucak kaçıyor. Ben de meydanda bırakıyorum ki, gelip geçerken arada oturuyor, alışsın diye.
Herhalde abisinin bezi bıraktığı dönemden önce bitireceğiz bez işini minikle.

Demek ki kardeş olsalar bile, her çocukta gelişim farklı oluyor. Ve kesinlikle kasların gelişimiyle ilgili bu. Bir de biraz korku varsa, o zaman da kendileri kasıyor, yapmamak için. biraz zamana bırakmak lazım :)

cenebaz dedi ki...

Ay bu kadar saltanata ben bile çocuk olmak istedim:))

ciceklibahce dedi ki...

Biz eğitime başladığımız dönemde bezine kaka yaptıktan sonra oğlumla beraber tuvalete atıp "güle güle kaka" diyorduk. Herşey öyle başladı.Sonra lazımlığına oturmaya başladı. İlk başlarda oturuyordu ama yapamıyordu sonra yavaş yavaş alıştı:) Tam 29.5 aylıkken öğrendi oğlum:) Kolay gelsin zor bir dönem gerçekten:)

acicikolata dedi ki...

aman diyim ısrar etme, erkek cocugu ne kadar gec o kadar iyi.
gerci benimki kiz ama 34 bucuk aylikken falan ogrendi. bide bu donemde kakalarini vucutlarinin bir organi olarak gorup tuvalete birakmak istemezlermis, ustune gitme. ben gunde 12-13 posta hali siliyordum ayol az mi cektim, o halinin dili olsa da konussa.

uykucu dedi ki...

Sakın fazla dert etme biz sizden kötü durumdayız. geçen yaz çıplak gezip kendi başına lazımlığına gidip yapan koca herif(bizimki 3 yaşını geçeli 2 ay oldu 38 aylık yaaa)hala bezli. kreşte bir tek bu var bezle gezen ,adamın umurunda değil. dün evde bezini çıkartmış gezerken salonda halının ortasına yaptı neyse fazla kızmadım sildik, arkasından ben banyo temizlerken yatak odasına gelip yarısını bizim yatağın kenarına ve yere ,kalanıda yatağındaki yeni değiştirdiğim nefresimiyle yün yorganının üstüne yapmış birde üstünde oturuyordu.Resmen çıldırdım bağırdım, kocaman oldun niye tuvalete yapmıyorsun diye ama baba hemen savunduğu için yüz buldu önce ağladı sonra kikirdeyip kaçtı.Biz bu gidişle askere kadar bezli dolaştırıcaz .erkekler biraz inat oluyor sanırım..

yasemin dedi ki...

memnun oldum, biz de hala bezliyiz :) 32 aylık cem. daha hiçbi işaret yok bırakmakla ilgili ufukta. ne lazımlık ne klozet. ben de askerde bırakıcaz herhalde deyip duruyorum inşallah öyle olmaz :)

Aslı Cin dedi ki...

Biz de 29. aydayız ve durum aynen senin anlattığın gibi. Hiç zorlamıyorum artık, kreşte özenecektir arkadaşlarından.

denizanasi dedi ki...

kurunane .. ben de ilk başta oturak aldım. ama onu hiç kullanmadık. direkt klozete alışırsa daha rahat temizlenir diye düşündük. valla benimki de koca dana oldu. ben de artık cok fazla kaka yapmadıgı sürece yıkayamıyorum. ıslak mendiller saolsun :))

nihan.. kız çocukları her zaman daha dertsiz derler. umarım senin için öyle olur. benim kızkardeşim mesela 1 yaşında tamizlenmişti. etrafımda kız çocukları da öyle.

çiceklibahçe.. o atma işlemini de yaptık :)) ama o işi abartıp şimdi eline ne geçerse atıyor :)

gayri_ihtiyari.. o sende de gec kalmış. ben de bi ara yazın acık bıraktıgımda elimden bez dusmuyordu. en sonunda koltuklara sıçramaya başlayınca dur dedim ve geri bezledim.

figen.. allah sana kolaylık versin. oyle yapsa ben ne yaparım bilmiyorum. işin kötüsü yuvada da onun grubundakiler hepsi bezli . utanacak bir durumu da yok :)

yasemin. bloguma hoşgeldin.. okumaya ilk başladığım bloglardan birisin. hala da cok severek okuyorum :)

aslı.. ben de oyle umuyorum. biraz ordaki ögretmenlerden yardım isteyecegim. ordaki klozetlerin boyu onlara göre oldugu için belki etkili olur. inşallah :)