16 Ekim 2007

karamsarlığımın sebepleri..

şu günlerde yine herşey tersine akıyormuş gibi geliyor. inanılmaz üzücü haberler okuyorum.. oğlum berbat hasta.. ben aynı şekilde.. işte henüz düzenimi oturtamadim. oysa daha şurda 3 gün önce şükretmem gerektiğini kendime telkin etmeye çalışıyordum.. ne dengesizim değil mi..

geçtiğimiz haftayı doktorlarda ve hastanelerde geçirdik. hele ki bir acil servis maceramız varki katil olmadığıma şaşıyorum. evvel hafta bücür beyde başlamıştı yine burun akmaları ve hapşırık.. ben de önlem olarak peditus vermeye başladım. baktım ki yeterli gelmedi, medical park hastanesinde randevu aldım. bir kaç hafta önce yine acil pazar günü gitmek durumunda kalmıştık. memnun ayrılmıştık.. oldukça temiz, büyük ve modern görünüyordu.

özellikle sabah 9a randevu almıştım. hemen ertesinde oğluşu yuvaya bırakıp işe dönecektim.
hastaneye gittik. çocuk bölümünü gerçekten çok güzel yapmışlar. kocaman bir oyun alanı ve bir sürü oyuncak var. çocuğun gerçekten bekleme stresini yok ediyor. başladım beklemeye.
10 dk geçti. 20 dk geçti.
" yahu doktor nerde ?"
" bilemiyoruz. cebi kapalı" ?!
30 dk .. 40 dk..
bende sabır falan kalmadı. başladım yüksek sesle söylenmeye..
" özür dileriz. doktor hanım sezaryene girmiş. hemen geliyor"
-- nasıl yani. bu ne biçim iş. hatun ameliyata giriyor. kimsenin haberi yok. randevulu hastaların önemi yok. onlar da zaten salak !? sinir oldum ! ama tabii ki sadece ben. bücür bey kendine bir kız arkadaş buldu. keyifle oyun oynuyor.

neyse bu kadar bekledik biraz daha bekleyelim dedik. 5 dakika kadar sonra geldi hatun. şöyle bir muayene etti. boğazlarında hafif ! bir enfeksiyon var dedi. antibiyotik yazdı ve bizi gönderdi.
bu durumda yuvaya da gönderemezdim. mecbur anneanneye gitti. bu arada benim de yorgunluktan mı. yoksa ondan mı kaptım bilmiyorum sesim gitti.

ctesi onu almaya gittiğimde bir baktım ki çocuk ateşler içinde yanıyor. hemen ateş düşürücü verdik. geceyi de çok kötü geçirdik. pazar günü mecburen tekrar apar topar hastaneye gittik. çocukta oldu ateş 38.5. başka bir doktor geldi. bir telaş içinde çocugu döver gibi 2 dakikada muayene etti. adama çocugun nasıl bu noktaya geldiğini anlatmaya çalışırken adama telefon geldi ve herif çekti gitti.
ya sabır dedim. sanırım bu adamlar çok fazla E.R. seyrediyor. giderken de şöyle bir havaya kan tahlili yapacağız dedi ! bende tüm tüyler oldu diken. başladık yine beklemeye.. 10 dk geçti, 15 dk geçti. ya sabır ya sabır. yine söylenince hemşire hanım geldi. ama hemşirenin bu denli süslüsünden iş çıkmayacagını anlamam gerekirdi! hatun çocugu delik deşik etti. 3 yerden sapladı ve hatta bir noktada iğneyi derinin içinde oynattı. ben bağırıyorum. ama sesim çıkmıyor ki. çocuk ağlamaktan ve ateşten nerdeyse havale geçirecek. herkes etrafımıza toplandı. sonunda biraz kan aldı. ben de kaptığım gibi çocuğu eve götürdüm. tahlilleri 1 saat sonra alıp duruma göre ilaç yazacaktı.
3 saat sonra gittim ve tahlil hazır değildi. e alıştık artık. tekrar bağrındım. birden bire bir sonuç çıkıverdi ! doktor bey geldi. fiskos birşeyler konuştular. doktor bana döndü :
" kem küm.. kan pıhtılaşmış.. kem küm.. sadece bir değere bakabilmişiz.. kem küm.. o yüzden yeniden kan alacagız.. kem küm bir de boğaz kültürüne bakacağız.. kem küm.. siz çocugu geri getirin "!!!!!
işte orda kopmuşum.. sadece sesim kısık olmasına rağmen avazım çıktığı kadar bağırdığımı hatırlıyorum..
ertesi gün başka bir doktora götürdüm. kadın şok geçirdi. bu tarz testlerde parmak ucundan alınması yeterli olurdu dedi. mecburen parmak ucundan yeniden kan verdi bebeğim. ama bu defa anlamadı bile. 20 dakika sonra da sonuçları aldık. kanında enfeksiyon çıktı. boğazındaki enfeksiyon o kadar ilerlemiş ki kana karışmış. mecburen 3 gün boyunca antibiyotik iğne yedi :(
ağzı içi komple yara oldu. bir hafta boyunca ne yemek yedi. ne uykusunu alabildi. e beraberinde ben de tabii.
çocuk artık doktor ve hastane görmek istemiyor.

allah korusun ama bu çocugu çok daha ağır bir durumda götürseydim acaba ne yapacaklardı. bu hastane en fiyakalı özel hastanelerden. ama farkettim ki ha sigorta hastanesi ha özel hastane. bu ülkede hayatımız gerçekten pamuk ipliğine bağlı.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

canım benim yaa... gerçekten de ha özel hastane hadevlet hastanesi..
bu insanları çocuk sevgisi demi yok ki ?
çok geçmiş olsun bücürüğüme..

denizanasi dedi ki...

yaan eriği..evet .. gerçekten bu adamlarda sevgi yok..

kedi dedi ki...

Geçmiş olsun tatlım.
İğnelerle delik deşik ediyorlar ya yavrularımızı içim gidiyor."Bunların evladı yok mu yaa" diye düşünürüm ve gerektiğinde hiç çekimeyip en lanet halimle uyarırım.
O benim yavrum heyy denek değil diye!
Ay bebekkende ne çok delmişlerdi topuktan bilirsin.Su içse deliklerden fışkıracak dışarı sanıyorum:(

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

canim arkadasim, cok buyuk gecmis olsun allah caresiz hastalik vermesin..
aaahh ahh.. boyle boyle emek emek buyuyorlar iste...

Pareo Anne dedi ki...

cok gecmiş olsun. neler hissettiğini anlıyorum. benim kuzum 2 yaşında 6.hastalık geçirdiğinde doktoru şehir dışındaydı. biz de burada iyi bir özel hast. çocuk doktoruna götürdük. adam adeta fırçalayarak muayene etti çocuğumu. henüz 2 yaşında olduğunu unutarak ağlıyor diye kızdı. çocuğum anne beni parka götür diye ağlarken, yok sana park mark, sen daha doğru dürüst muayene bile ettirmiyorsun kendini diyerek 2 yaşındaki çocuğumun ağlama krizine girmesine neden oldu. o hışımla o adamı nasıl yolmadım içimde uktedir. tüm enerjimi çocuğumu sakinleştirmeye harcadığım için adama iki çift laf edemedim. ama sonra çocuğum iyileşince, hastane yönetimine bir yazı döşendim. cevap gelene kadar her gün aynı yazıyı faks ve mail yoluyla yolladım üşenmeden. sonunda başhekim bizzat telefonla aradı. efendim rica üzerine geçici süre ile çalışıyormuş, aslında öyle biri değilmiş diye adamı savunmaya kalktı ama özürlerini de diledi. tez zamanda şifa bulun inşallah, sevgiler...

denizanasi dedi ki...

biyonikkedi..ay evet.. o topuktan aldıklarında ben de ağlamıştım. o kadar duyarsız yapmıştı ki o işi.. şaşıp kalmıştım.

gülteinen enkelini..çok saol..

pareo anne.. o şikayet işini ben de hemen ertesi gün yaptım. aradılar. özür dilediler. tüm birimlerden rapor alıp döneceklerini söylediler. bakalım.

YILDIZNAF dedi ki...

Denizanasi,Guzelanasi,
Cok cok gecmis olsun. Yaa biliyor musun, al buradan da o kadar. Ayni sekilde bekletmeler yasaniyor burada da. Yani ulke ile ilgili degil sanirim sorunlar. Bu yuzyilda insanlik olarak bir bikkinlik bir histeri yasiyoruz sanirim. Kimse yaptigi iste mutlu degil, hersey calakalem yapiliyor. Allah sonumuzu hayir etsin....

denizanasi dedi ki...

yıldıznaf.. bak buna şaşırdım. benim bir arkadaşım orda hemşire olarak çalışıyor. o hep ne kadar disiplinli olmaları gerektiğinden bahsedip dururdu. bu konuda almanya üzerine tanımıyorum. çalışan tüm personel cennetlik bu konuda..

denizanasi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
uykucu dedi ki...

çok geçmiş olsun biz bu konuda çok şanslıyız oğlum 2 aylıkken bir doktor bulduk sonra eşimin arkadaşı oldu tüm hastalıklarımızda telefonla bile müdahale ediyor.berkayda alışık olduğu için kamil amcasının elinden iğne bile olsa gıkı çıkmıyor, çok şükür başka doktor görmedik tahlillerdede hastanede hiç sıra beklemeden torpilli olarak yaptırıyoruz her şeyi.bende öyle gıcık tiplere direk saldırırım heralde kendi başıma geldiğinde olay çıkartmıştım .sen iyi dayanmışsın canım bücürüm şimdi iyidir umarım.her doktor aynı değil işte sanki karşısındaki kobay,şikayetle iyi yapmışsın bence sağlık bakanlığınada gönder..

denizanasi dedi ki...

figen.. bizim de oyle bir doktorumuz vardı. 2 yaşına kadar hep oraya gittik. ancak hatun peşin 100 mio istemeye başlayınca alternativ aramaya başladık. keşke eskisinde devam etseydik..

Nihan dedi ki...

Oncelikle Can'a cok gecmis olsun. Ne yazik ki bu ulkede insan hayati en ucuz sey. O yuzden insanlar trafik kurallarina uymuyor, kapali yerlerde fosur fosur sigara icmeyi ozgurluk sayiyor ve hastaneler/doktorlar bu durumda...

denizanasi dedi ki...

nihancığım .. evet şu sigara olayına ben de illet oluyorum.. hatta zaman zaman kavga bile ettim bunun için. ama her konuda olduğu gibi bu konuda hem suçlu hem de güçlüler ..