18 Ocak 2008

yine hastayız..

epeydir toparlandık, atlatıyoruz artık derken yine vurdu bu kötü virüsler:( 10 gündür yine ateşler içinde yanıyor yavrum. doğalı, doğal olmayanı, ıhlamuru, zencefili, balı, nane limonu herşeyi denedik. ama yok. olmuyor işte. ilaçsız olmuyor . şu an yine 3 çeşit şurup içiyor. dünden bu yana biraz toparladı. bugün de tekrar yuvaya başladı. aslında hepimiz kırılıyoruz. evde resmen bir öksürük senfonisi yaşanıyor. ne zaman kalkacak bu grip havası, bilmiyorum.
başlar başlamaz da tiyatroya gitmiş benim küçükbey :) valla adam benden daha sosyal oldu. yuvaya başladıklarından bu yana 5. oyunları ve çook severek gidiyor. akşam gelinde anlatıyor. oysa ben en son 4,5 sene önce cem yılmaz'ın gösterilerinden birine gitmiştim. onu yetiştirirken en büyük hedeflerimden biri kitap, tiyatro, sinema sevgisini aşılamaktı. sinema konusunda henüz çok başarılı olamadık ama diğer iki kolda gayet iyi ilerliyoruz :)

bu arada tuvalet işini % 50 çözdük . gündüz hiç bez takmıyoruz artık. altına da pek kaçırmıyor. ama daha önce de bahsettiğim gibi üşengeçlikten son dakika hoplaya zıplaya gittiginden bazen küloduna falan damlıyor. günde 3-4 posta üst baş değiştiriyoruz yine. gece ise henüz açık bırakmaya cesaret edemiyorum. onu uykudan kaldırıp tuvalete götürmeye kıyamıyorum. hem ev soğuk oluyor hem de uykusunu bölmek istemiyorum. sanırım bir kaç ay boyle idare edecegiz.

herşeyde olduğu gibi adam tuvaletin de keyfini çıkarmayı bildi :) zaman öldürmeye tahammülümüz yok. her dakikamız değerlendiriliyor :)





bu resimleri ise gecenlerde birseyler ararken buldum ve bayıldım. bakalım da içimiz açılsın di mi :)))



6 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Pazar günü , geçen bir haftadır aynı anda içtiği öksürük ve grip şurupları yüzünden kakası ishal gibi gelmeye başlayınca ve birazda düzeldiğini görünce kestim Tolgaya ilaç vermeyi. Ama biliyormusun 4 günü ballı süt, ıhlamurlarla idare edeyim derken baktım olmayacak, akşam yine öksürük şurubuna dayandım.Okuduğuma görede herkesde var öksürük hali.Geçen sen doktoruna, bu çocuk ne zaman gripten kurtulacak, ilaçsız yaşayacak dediğimde ;
- Ortadaki salgın hastalığı kaldırıp herkesin iyileşmesini sağlayabilirsen oğlunda anca o zaman iyileşir demişti bana :)Geçmiş olsun sizede, özellikle ilk okula başladığı dönemlerde daha yoğun, ateşle geçiriyorlar gribi ve daha fazla dinlenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Ama zamanla vücut dirençleri geliştikçe daha hafif ve ayakta atlatıyorlar gribi.Tuvalet işinize sevindim, bende senin gibi, gece uykusundan kaldırıp tuvalete götürürsem üşür diye korktuğumdan gece konusunda aceleci davranmadım, sonra bir gece ateşlendiği için aman bezde sıkmasın deyip havalandırmak maksadıyla altını açtım ve açış o açış, bir daha bağlatmadı, umarım sizde anlamadan gece bezindende kurtulursunuz.Birde gece çocuğu tuvaletini yaptırmak için kaldırmanın şöyle bir ters durum yarattığını duymuştum. Annenin tuvaleti tam gelmeden çocuğu kaldırmasından, çocuk tuvaletine kalkmıyor ve nasılsa anne kaldırıyor diye ona güveniyor, yani çişi gelipte kendi sıkıntısına uyanma fırsatı vermeden biz belirli saatlerde kaldırınca birdaha çocukda alışıp anne kaldırmadan tuvalete gitmiyormuş. Bana mantıklı gelmişti.. Wc fotosu ve diğer fotolar pek bi güzelmiş :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kuzucuğa geçmişler olsun yahu.:((( Yalnız şu tuvalet resmine bittim. Erkekler neden seviyorlar tuvalette birşeyler okumayı veya bulmaca çözmeyi anlamıyorum ama, küçükten yetiştiklerini öğrenmiş olduk böylece.:)) Umarım yaza kadar tamamen çözülür paşanın çişş olayı.:)Resimler çok şirin bu arada..:)

HAYAT dedi ki...

bücürbeyin mahşallahı var keyfine çok düşkün desen çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede atlatırsınız ...
şu tontiş bebeği kırmısı şapkalı olan süper bi şey ya :)

denizanasi dedi ki...

bögürtlen gözün annesi.. ben de ilaçsız olacak diye diretiyorum. sonra cocuk yanıyor atesler içinde.:( mecburen dönüyorum paşa paşa yeniden ılacatuvaelt konusunda ben de senin gibi benzer seyler okudum. yuva sahibimiz de pedagog. o da tavsiye etmedi. kendi kendine kalkmayı ve hatta hiç kalkmamayı öğrenmeli. dedi. e benim de işime geldi:))

fikriminincegülü.. bak bu acıdan hiç düşünmemiştim :)) desene adamların genlerinde var aslında:)

hislerim ve ben.. hem de ne keyif adam :))

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

canim cok cok gecmis olsun, kuzuna da , uzuldugun icin sana da..
sifa bulsun en kisa zamanda

denizanasi dedi ki...

gulteinen enkelini... inşallah.. teşekkür ederiz..