10 Nisan 2008

biraz nostalji...

tekrar ev hanımı olmaya başlayınca yaptığım ilk şey dolapları temizlemek oldu. kışlıkları kaldırma bahanesiyle tüm kiyafetlerimi ayıkladım. aman allahım neleri biriktirmişim. nerdeyse dolabın yarısını ayırdım. özellikle son 9 senede sürekli kilo verip aldığım için 40 bedenden 50 bedene kadar her türlü giyim eşyası mevcut. ben de radikal bir şekilde kendi kendime karar verdim. büyük beden olan hersey gitmeli!! sonuç olarak o halde dönmek kesinlikle istemiyorum. e bu durumda dolapta tutmanın anlamı yok, değil mi?:) umuyorum bu kararımdan pişman olmam.

temizliğe başlayınca evdeki resimleri, cdleri, video kasetleri da biraz toparlıyayım dedim. özellikle minik video kasetlerini cdye aktarmak istediğim için izleyip tarih sırasına göre düzenledim. yeni doğmuş hallerini, sonra yavaş yavaş ayaklanmasını, ifadelerinin değişmesini, tek başına pusetinden sürünerek çıkmasını, emeklemisini, ayaklanmasını ve en sonunda bıcır bıcır konuşmasını izledikçe zamanın nasıl hızlı geçtiğini birkez daha anladım. zamanı gerçekten boşa geçirmemek gerek, o kadar hızlı büyüyorlar ki !:)

resimlerin maalesef büyük bir bölümü geçen yaz laptopun çökmesiyle uçtu:(
bir kısmını kardeşim cdye aktardığı için kurtarabildik. kıyıdan köşeden bulduğumuz resimlerle biraz nostalji yapayım dedim :)















11 yorum:

AYSUN dedi ki...

ohho benim de tatile ihtiyacım var bunları yapabilmek için:( O kadar resim var ki düzenlenecek...

Resimler harika... Hele o kıvırcık saçları:)

Ferhanca dedi ki...

Deniz cim oncelikle linklerime ekledim seni daha kolay ve cok ugramak icin.
kivurcik kuzucugun cok tatali simdi buyudu dimi? daha buyucek cok guzel gunlerini goruceksin insallah.
Aman ev hanimligi deme ben oyleyim zira yillarca hic sevemedim hala sevmem, tek sevdigim yani cocuklarimi kendim istedigim gib buyutmek oldu onun disinda bos isler.Hos calisan iki kat yorulur derim ben her zaman cunku, hem evde hem iste calis durmak yok kadin milletine..
bizimde cd ler kocaman vhs kasetler aylardir oada yailiyor esim beyenfendi bakalim ne zaman yapicak hepsi cd ye gecmeli cocuklara oyle verilmeli.
cok sevgiler.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

:) Mutfak halini görünce benim oğluş geldi aklıma. Seninkide tas tabak meraklısıydı demek :) Bizimkide sürekli mutfak dolaplarından plastikleri çıkarıp kek yapardı bize.
Ne tatlı oluyor dime ve dediğine tamamen katılıyorum zaman öyle hızla akıp gidiyorki geriye dönüp baktığımda bazı şeyleri resmini görünce hatırlıyorum. Zamanı asla boşa geçirmemek gerek.

denizanasi dedi ki...

aysun.. hala da tam bitmiş değil :)

ferhanca.. şimdi 3.5 yaşında :) ben zaten ev hanımlığını asla yapamadım. bu blogu acama sebeplerinden biridir zaten bu ev hanımı depresyonum. şu bir kac ayı gecireyim istiyorum. sonra yeniden çalışacagım.

bögürtlengözün annesi.. valla tüm cekmecelerin içreğini değiştirmek zorunda kaldım :) üşenmeyip koca koca tencere ve tavaları taşıyordu.

uykucu dedi ki...

tam benim hayalim bende öyle evde durup evi iyice bir düzene sokmak istiyorum, ama evde tek olucam oğluşla olunca heryer kalıyor .senin oğlanın küçüklüğüde kız gibiymiş maşallah:)
bizim kasetleride sana göndersekte cd ye aktarsan benim tembel koca hala el atıcak:)bende geçen baktım eski fotolara bayağı unutmuşuz bebekliklerini:)
bence iyice dinlende öyle başla işe, ohh sefan olsun!!

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Oy ben yirim onu yirim. Tombik tombik ne şekermiş yahu.:) Böyle bakıp bakıp fotoğraflara, nasıl büyüdüklerine şaşırıyor insan değil mi? Sağlıkla büyüsün inşallah annesi. Delikanlı olduğunu da görürsün bir gün.:)

Bu arada bizim dolaplar da elden geçecek... Offf offf.:(

böğürtlengözün annesi dedi ki...

:) Yine ben, neyi farkettim biliyormusun ? Koltuk kumaşlarımızın aynı olduğunu, aynı kırmızı çiçekli koltuktan bendede var :) Minderleri o çiçekli kumaştan kenarları düz bordo rengi, kelebektendi benimkisi :)

уαѕємin... dedi ki...

ne kadar da hızla büyüyorlar değil mii maaşallah oğluşa koca delikanlı olmuşş askerliğini düğününü de görürsün inşallah canım

bende evdeyim her yer almış başını gidiyor ama bunları yapabilmek için evde tek olmak lazımm 2 canavarla olmuyorr benimde düzene koymamm gerekn çok şey var çookkk

resimlerde süper

denizanasi dedi ki...

figenciğim...valla evde oturmak birkac hafta icin iyi de sonrası da hic cekilmiyor.
evet aynen dediğin gibi oluyor. 1-1.5 yaşına kadar, yani saçlarını kestirene kadar herkes onu kız sanıyordu:))

fikriminincegülü.. geleyim dolaplar için yardıma :)))

böğürtlengözün annesi.. evet :))) kelebekten almıştım. ama bendekinin tümü desenli. bir de onun mavi versiyonu var ...

yasemin.. inşallah :)))
valla ben daha biriyle başa çıkamazken 2 tanesiyle olanlara inanılmaz hayranlık duyuyorum :))

Nihan dedi ki...

Basinda bandanali hali cok seker Can'in. Bu arada ben bir kac kere resimlerimi kaybettikten sonra tum fotolarimizi flickr.com sitesine yuklemeye basladim. Yillik ucret aliyorlar, once o yuzden tereddut ettim ama sonra o parayi baska bir suru seye verdigimi, kizimin resimlerinin hepsinden kiymetli oldugunu fark edip uye oldum.

denizanasi dedi ki...

ben de o kadar güzelim resmi kaybettikten sonra akıllandım. picasaya yüklüyorum tümünü..