23 Haziran 2008

yeni asistanım :)

can bey'in inat durumları şu sıralar tavan yapmış durumda. her cümlenin başı "hayır" veya "istemiyorum" ile başlıyor. üstelik dinlemeden cevap verince çıldırıyorum. ona seçenekler sunarak inadını kırmaya çalışarak sabrımı son damlasına kadar kullanıyorum. bu olumsuz enerjisini başka şeylere yönlendirerek bu dönemi atlatmaya çabalıyorum.

üstelik çocuk da annesinin sürekli hareket halinde birşeyler yapmasından sıkılmış şöyle diyor :

" anne otulşana biyaz. ep ayaktaşın ep (hep)" :)

evet tanıştırayım : yeni asistanım :)

emeklemeye başladığından bu yana evde temizlik için ve özellikle de mutfakta yapılan tüm hareketlere bayılır. o evdeyken temizlik yapmak zorunda kaldığım zamanlarda cehennem azabı çekmişimdir:) ne süpürgeyi verir, ne toz aldırır, ne yer sildirir. herşeyde ben de ben de diye peşimden koşardı. allahtan yuvaya gittiğinden bu yana bu derdimiz de ortadan kalktı.

şimdi evde ufak tefek işler yapıyor . mesela :

balkon yıkıyor :)



en favori uğraşılarımızdan, bezelye ayıklıyor. sayesinde buzlukta hatırı sayılır bezelye stoğumuz var:)


en yeni favori uğraşımız. salata kurutuyor :)





anneannesinin onun için diktiği önlükle kekleri karıştırıyor :)




ama bu arada muzırlıkları da bırakmıyoruz. mesela yeni bileziğimiz nasıl ? ( kendisi bulaşık makinasının bir süzgeci:) )



ha arada bir de kabak oyacağı ile tehdit savuruyor :)


nihai olarak her sabah masaya dizilen /kullanılen ve her akşam yıkanıp tekrar çekmeceye giren aletler sergimiz : )

6 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Hık demiş Tolga abisinin burnundan düşmüş, ayy nasıl beni gerilere götürdün bilsen, tüylerim diken diken oldu :) Bizimde vardı bir mutfak önlüğümüz, ben hala oğluma Ümit Usta derim :))
Bende iş yaparken " du men, du men" (dur ben yapıcam anlamında) diye dolanır, her türlü temizlik işine mutlak suretle maydonoz olurdu:) Ama merak etme geçici hepsi :) Şimdi adamı yerinden kaldıramıyoruz iş güç konusunda:))
Bu arada maşallah bayıldım resimlerde Can Bey e...

uykucu dedi ki...

biz bunları hafta sonları temizliğe falan göndersekte okul paralarını biriktirseler:)benim sıpada temizlik sırasında aynı malzemeden ister(minik leğen su bez) ben temizlerim o arkamdan aynı yerleri tekrar silerek moka çeviri evi, ben hafta sonları babayla oğulu dışarı postalayıp rahat rahat yapıyorum işleri ama bizimki gelince
-tebizlikmi yaptın anneciğim beni niye çayıymadın diye bana kızıyor bide.bende tekrar su verip jepini silmesine izin veriyorum ama ev yine batıyor..
bezelye ayıklam işinide geçen yul güzel yapmıştı bu yıl sıkılmış:))
en son bişi duydum 5 yaş muhteşemmiş inat neyim bitiyormuş,özlemle bekliyorum....

AYSUN dedi ki...

Koptum yaaa resimleri görünce:) Kız çocuğuna gerek yok bak Can ne güzel yardım ediyor annesine...

Bu inat etme huyları ne zaman bitiyor acaba? Bir sınırı var mı? Bizimki de başladı da:( Dediğini yaptırmak için o kadar çabalıyor ki...

siyap dedi ki...

ay ne güzel yardım ediyor.valla tebrik ederim bazı aileler çocuklarının içinden gelse bile sen erkeksin uzak dur bu işlerden diyorlar sanki bunları yapınca ne olacaksa...
çok tatlı kuzucuk bayılırım annesine yardım eden çocuklara inşallah benim kuzu da büyüyünce bana yardım eder,sevgileeer...

уαѕємiη dedi ki...

süper yaaa :) annesine ayrdım ediyor işte daha ne istiyosun :) Afra da böyleydi şimdi hiç o hallerinden eser yok umarım sizinkide bizimki gibi geçici değildir :)


öpüyoruz sizi

denizanasi dedi ki...

teşekkür ederiz böğürtlengözün annesi:) maalesef diğer arkadaşlardan da okuduğum kadarıyla bu heves geçiciymiş:(

figen... valla iyi fikir :)) 5 yaşı ilk defa senden duyuyorum. desene daha önümüzde 1,5 sene var:(


aysun.. valla yardım mı ediyor, tersini mi yapıyor, ben henüz anlayamadım :)
inat konusuna gelince maalesef bence hiç bitmiyor. hele ki sen bu savaşa yeni başladın. bu biraz da geliştiklerinin ve kendi fikirlerinin oluştuğunun da göstergesi. bir yandan iyi, ama bazen cidden sabır tüketiyor. dediğim gibi hayır demek yerine sürekli seçenekler sunarsan biraz daha hafif atlatıyorsun.

siyap.. hoşgeldin:) bizde kesinlikle erkektir yapmamalı diye birsey yoktur.. her türlü konuda paylaşmayı öğrenmeli. mesela masa kurmak onun asli görevi:))

yasemin... ah bu heveslerin geçici olduğunu okudukça moralim bozuluyor. hani suya sabuna dokunmayan tipik bir türk erkeği olmasını kesinlikle istemiyorum..