29 Aralık 2008

geldimmm...

yine uzun bir ara verdik şu sıralar... biraz mecburiyetten biraz da tembellikten oldu maalesef..


en büyük sebebi ise laptopun yine alarm vermesi. geçen yaz çökmesinden bu yana maalesef iflah olmadı ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. sayfaları açarken inanılmaz derecede bekletiyor, kafasına göre kapanıyor ya da netten düşürüyor. e hal böyle olunca alıp duvara çarpasım geliyor ve açmak istemiyorum.

2. en büyük sebep ise bayramın 3. gününden itibaren uzun süredir geçirmediğim kadar ağır bir grip geçirmem oldu. 3 haftaya yakın süründürdü beni. kolay kolay hasta olmayan ben valla yatağı boyladım. işin kötüsü ana oğul berbat haldeydik. her ikimiz için orta sehpanın üstünde birer tuvalet kağıdı rulosu, sürekli burun sildik. sanırım gerçekten yaşlanıyorum ve bağışıklık sistemim artık alarm veriyor. can ise yuvaya başladığından itibaren - geçen sene olduğu gibi - sürekli hasta. ama geçen seneye göre biraz daha hafif atlatıyor. bu da sevindirici bir durum sanırım.

e bu iki sebep de beraberinde tembelliği de getirince yine uzak kaldım buralardan. gerçi ara ara herkesi okumaya çalıştım ama dediğim gibi battaniyeye sarılıp televizyon seyretmek daha ağır bastı.

ama sanırım bu durum yakında değişecek. sevgili kocacığım bana yeni bilgisayar alacağını müjdeledi. umarım bu sözünü unutmaz :))

hastalıklar olunca maalesef şu sıralar hiç birşey yapamadık. bayram boyunca o güzelim havalarda biz evde burun çekmekle meşgulduk. oysa tatil rotasında sapanca ve çevresi vardı. değil yakın yerler, ziyaretler bile yapılamadı. aslında bu bayramı da zaten hiç sevmem. insanların bu kadar kurban kesip de kesileni de kendi dolaplarına tıkmalarını hiç anlamam. kesebilecek kadar iyi durumdaysan zaten bu ete muhtaç değilsin demektir. ya para olarak bağışla ya da etin büyük bir bölümünü ihtiyacı olanlara ver. işin dini kısmını bilmiyorum. açıkcası bilmek de istemiyorum. sonuç olarak amaç, ihtiyacı olanlara bunu vermek olmalı diye düşünüyorum. ama her konuda olduğu gibi bu konuda da din herkesin kendi çıkarına göre yorum koyduğu bir noktaya geldi . neyse bu bayramda da biz azıcık kurban olduk sanırım :))

----------------------------------------------------

can için ise bayramın amacı işte yukardakı kumbara oldu. onun deyimiyle " şıngırdak" :) aslında biraz para kavramını öğrenmesi ve biriktirmenın önemini kavraması için ona kumbara almayı düşünürken, anneanne benden önce davranmış ve bu "küçük" kumbarayı ona bayram öncesi almış. anneanne saolsun, ona bunun bayram ziyaretlerinde mutlaka olması gerektiğini anlatınca, bizimkisi her evden çıkışında yanına almaya çalıştı:) neyse ki hastalıktan da bir yere gidemedik de rezil olmadık:)) şimdi ise her fırsatta bu kumbarayı, pardon " şıngırdak" ı eline alıp sallaya sallaya geliyor ve para istiyor. hatta verilen paraları boyutlarına göre sıralayıp küçükleri beğenmediğini belirtiyor :)) ve daha büyük para istiyor. amacım bu değildi, ama en azından para boyutlarına göre değerlerini öğrenmeye başladı :)

---------------------------------------------

çocuk bu kadar çok evde kalmak zorunda kalınca kendini sanata verdi. bir soda şişesinden neler yaratılabilinirmiş meğer :))


ya da tahta legolardan:)

8 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

soda sisesine bayildim:) legolar da oyle. e gecmis olsun ve hos-geri- geldiniz diyelim.

aysema dedi ki...

Geçmiş olsun...
Mutlu, sağlıklı nice yıllar sevdiklerinizle...

denizanasi dedi ki...

gecmis olsun dilekleri icin tessekkurler:))

siyap dedi ki...

geçmiş olsun...
gerçekten merak etmiştik nerelerdesiniz diye.
bu arada kuzenin nasıl oldu merak ettim inşallah iyileşmiştir.
sevgiler...

cenebaz dedi ki...

Sana da, Can'a da , laptopuna da geçmiş olsun. Önümüz yılbaşı. Eşine hatırlat istersen, sana ne hediye alacağını fazla düşünmesin:)

uykucu dedi ki...

geçmişler olsun umarım düzelmişsindir iyice.can beyi sanatçı gördüm! bizim temel sanat eğitimi dersinde yaptıklarımıza benzemiş yapıtları:)bizde geçen bayram cüzdan almıştık harçlıklarını koydu bayram sonuda istediği oyuncağı aldı, bu bayram gezemediğimiz için parası yoktu:(bende bankadan bankamatik görünüşlü moderen kumbara almıştım parayı öğrensin diyerek oyuncak gibi oynadı sıkıldı ama paranın ne olduğunu hala bilmiyor:)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Geçmiş olsun ikinize de. Hoşgeldiniz...

denizanasi dedi ki...

siyap .. kuzenim komadan cikti. ancak hala tam olarak kendine gelemedi. maalesef bir tarafi felc. ancak doktorlar umutlu. su an ankarada buyk bir hastaneye gonderiliyor. bakalim. insallah yogun bir fizik tedavi ile daha cabuk toparlar.

cenebaz.. bak yilbasi hediyesi olarak dusunmemistim :) haklisin. hatirlatayim..

figen.. valla bizimkisi niyeti fena bozmus o koca kumbara ile gezmeye kararliydi :)

boogie.. tesekkurler:)