23 Şubat 2007

insanlık kalmamış....

insanların zivanadan çıkıp nasıl karşısındakini öldürebildiğini artık anlıyorum. ben de bu trafikte bir gün katil olacağım. bu sabah oğlumu anneannesine bırakacaktım. bakırköyden E5 e çıkmak için yeni yapılan aptal uygulamadan dolayı epey bi çaba harcamak gerekiyor artık. ben sola geçmek isterken arkamdan gelen de sağa dönmek istiyor gibi. zaten bu E5 i bu hale getirmek için gerçekten hasta beyinli biri olmak gerekir. neyse ben sola gideceğim, işaretimi verdim ve aynaya bakıyorum. arkamdaki zat ile aramızda nerdeyse 2 arabalık mesafe var. buna rağmen adam bana birden kornalar, el kol işaretleri yaparak hızlanmaya başladı ve beni sıkıştırdı. ben altta kalırmıyım. şak diye frene bastım. camdan eğilip bir güzel saydım. vay ben onu sıkıştırmışım da, ne biçim araba kullanıyormuşum da. o da yetmediği gibi onun arkasındaki beyinsiz de indi ve söylenmeye başladı. aman dedim sizler gibi aptallarla uğraşamam ve devam ettim. aynadan baktım. bir de ne göreyim. sonradan inen aptal arabaya tekme atmaya kalktı. düşünsene ben hala duruyor olsam demek kapımı açıp dövecekti. üstelik arabada minik bir çocuk var. hatırladıkça tüylerim ürperyor.. bu ne biçim bir insanlık, saygı?? hele bir de şu "salak bayan şoför" muamelesi yapmıyorlar mı .. diyorum ya, az kaldı.. katil olacağım ben..

ama bu arada oğlumun böyle durumlar karşsında tepkisini de öğrenmiş oldum:). biraz daha büyük olsa inip adamı döverdi sanırım :) yolu yarılamamıza rağmen hala sinirli sinirli bağırıyor ve hatta tükürüyordu:)

5 yorum:

kurunane dedi ki...

erkeklerin kadınların araba kullanmasını hazmetmediklerini ve sürekli bu yüzden kadınları sıkıştırdıklarını düşünüyorum

denizanasi dedi ki...

haklısın sanırım. ama son dönemde gerçekten de cok dikkatsiz araba kullananlar çoğaldı. bilen bilmeyen araba alıyor ve hemen tafiğe çıkıyor. söylemek çok acı, ama ozellikle de kadınların son dönemde cok acemice kullandığını gördüm. erkekler ise acemi de olsa küstahca kullanıyor. yani her iki durum da tehlikeli..

ciceklibahce dedi ki...

Durmaman iyi olmuş! İnsanlar iyice garipleşti!
Oğlunu da yerim ben! Demek sinirlendi:)) Annesini koruyor daha şimdiden:)

Cesur balığı beğendimi?
Bizde bugün gitmek için çabaladık ama bilet kalmamıştı yarına aldık yarın gideceğiz.

Nihan dedi ki...

Ben de bazen insanların araba kullanırken ne kadar sabirsiz ve saygisiz olduklarina inanamiyorum. Ortaokuldayken Almanca ogretmenim trafikle ilgili Almanca kelime ogretirken ilk ogrettigi kelime baskasina saygi gostermek olmustu ve ben saygi ile araba kullanmanin ne alakasi var diye uzun uzun dusunmustum. Sonra araba kullanmaya baslayinca anladim ne demek istedigini...

denizanasi dedi ki...

ciceklibahce.. aslında ben hic bir zaman cekinmeden fikrini soyleyen bir tipim. ama inan artık korkuyorum. hele de yanımda çocuk varken. insanlar gerçekten tuhaflaştı.
film aslında fena değildi. ama benimkisi sıkıntıya fazla gelemedi:) seyretmek yerine diğer çocuklarla oynamak istedi.

nihan.. bence cok dogru soylemis. ben de almanyada büyüdügüm ve daha sonra da iş gereği sık sık gittiğim icin aradaki farkı biliyorum. mesela otobanda 3 serit varsa ağır vasıtaları asla orta ve sol seritte göremezsin ya da emniyet şeriti gerçekten "kutsaldır". biz de emniyet şeriti bile kalmadı (