8 Ocak 2008

bloglar..

sevgili gülteinen enkelini benden önce davranmış ve bu konuda benzer birseyler yazmış:) dün akşam ben de eski ve popüler bir blogu okurken buna benzer bir yazı yazmayı düşünmüştüm. bu blog düzenli takip etmediğim bir blogdu. ara ara okurdum. ama bu yazıyı okuyunca kendimi cidden kötü hissettim.

benim de çok severek okuduğum ve kendimden de çok şey bulduğum bir kaç blog kapandı. çok üzüldüm. veya bazı arkadaşlar bir süreliğine ara verdiler. o da kötü oldu. hadi zaman zaman hepimiz kopuyoruz. keyfimiz olmuyor ya da yazacak birşeyler bulamıyourz. ama en kötüsü ne biliyor musunuz ? uzun uzun yazıp da "ay ben çok sıkılıyorum. yazmak istemiyorum . keyfim yok " diyenler. sırf bunları söylemek için bile destan yazmış. ama hala diyor ki " istemiyorum". istiyor ki herkes "aman sen muhteşemsin. sen süpersin. sen mutlaka yaz." desin.

o da yetmemiş. bir de altına koca bir liste eklemiş. şu bloguma gelmesin, bu yorum yapmasın, şunlardan hiç hoşlanmıyorum, bu insanlarla kaynaşmak istemiyorum gibi. bu aslında sadece bu bloga özgü bir durum da değil. bazı blogları çok severek okuyorum. daha doğrusu okuyordum. kendimden birşeyler buldugum için de yorum bırakıyordum. bazıları yeni birinin yorumunu görünce bunu atlayıp listesindeki ismin yorumuna cevap yazdı. ilk yaptığında alınmadım. ama ikincide de aynı tepkiyi verince bir daha onu okumadım.

böyle yazıları okuyunca şevkim kırılıyor. kendimi birden girmemem bir yere girmiş yabancı gibi hissediyorum. bir hırsız gibi.. sanki birileri elimin üstüne vuruyor ve bana tukaka diyor. okumamam gerekenleri okuyorum. ama o zaman neden bu arkadaşlar bloglarını şifrelemiyor? neden genele yazıyorlar ? işte o kısmı anlamıyorum.

geçenlerde sevgili archisugar da "blog nedir " diye sormuştu. sonuçlar şöyle olmuştu :

Gunluktur ama ayni zamanda baskalarinin da okuyacagi hesaba katilarak kisitli bilgi verilir. - %56 (35 kisi)- Insanlari bilgilendirme yeridir. Kendi tecrubelerini ve bilgi hazineni paylasma, insanlari bunlardan faydalanmasini saglama yeridir. - %53 (33 kisi)

özellikle ikinci seçenekten dolayı blog okumaya ve yazmaya başlamıştım. okudukça oğlumla ilgili çok şeyler öğrendim. hala öğreniyorum. bunaldığım birçok konuda yalnız olmadığımı gördüm. rahatladım. yemek pişirme konusunda çok beceriksizdim. yemek bloglarından çok güzel tüyolar öğrendim.

bu güzel paylaşımlar olabilecekken " ay beni okumayın" diyen blogların amacını hiç anlamayacağım. ama istediklerini yapacağım. onları okumayacağım.

17 yorum:

berfin dedi ki...

canım benim hepimizin yazma amacı farklı.ama o insanların amacı ne bende anlamadım.beni okumayın demeleri ne anlama geliyor çözemedim.ama okumayız bizde.sana bişey söyeleyeyim mi zaten insan kendi ne yakın kişileri şu ekranın ardındanda olsa hisediyor.öyle şekil yapmaya çalışan insalarla işin olmasın zaten.allahım ben bilmediğim yeni biri geldimi üzerine atlayıp bulasam sarılıp öpesim falan geliyor.derdim zaten yeni insanlar tanımak yalnızlığımı atmak değil mi? ne diye insan uzaklaştırmaya çalışayım.delimiyim beeee:)takma canım bunları.boşverrrrr.biz birbirimize yeteriz.öpüyorum seni.

uykucu dedi ki...

boş verrr bende şifreli olanları anlamıyorum bir kaçından davetiye istedim cevap bile gelmedi.ben her bana yorum yazanı hemen dost ilan edip listeme alıyorum bende çok kişiye yorum yazdım cevap bile verilmedi bizi beğenmeyeni biz niye beğenelim demi ama kendimize yeteriz(bak bende arada yorumları cevaplayamıyorum sakın üstüne alınma ha)

Tabiat Ana dedi ki...

yazdıklarına katılıyorum sevgili deniz anası.
ama bazen yorumlara onay sonra geliyor veya benim yorumumdan önce başkasının ki yanıtlanıyorsada bozulmuyorum.Boşver iyi düşünelim elbet o anda ters bişey olmuştur diye düşünüyorum.Bende yapıyormuyum böyle şeyler hiç dikkat etmedim ama bu konuda daha hassas olmak gerektiğini düşündüm bir anda.
Okunmak istemeyen şifre koysun kimseyede izin vermesin kardeşiiiimmm yok yok hatta defter alıp ona yazsın kimse görmez diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum sana

denizanasi dedi ki...

berfin.. işte ben de kısmı çözemiyorum ya. okunmasını istemiyorsan şifrele. aynen dediğim gibi blog yazmamın amacı birbirimize destek olmak değil mi:)

figen.. ben de senin gibi her yorum yapan listemdedir. takip de etmeye çalışırım. ben de herkese yorum yaptım cevap alayım ya da herkes bana yorum yapsın değil çabam ve herşeye yorum yapamıyorum ki. vaktim olmuyor. ama beni bilinçli olarak atlaması üzücüydü. bunu 3 kere yaptı.


tabiat ana.. figene de dediğim gibi yorum yapılıp yapılması değil de bilincli bir şekilde yapılmamasını problem ettim. dedim ya kendimi azarlanmışım gibi hissettim :(

anemon dedi ki...

denzi anam çok kırılmışsın belli benimde kırldığım noktalar var her kes faklı yazar kimi düzgün kimi sıradan kimi bilgi verir kimde kendini ruh halini anlatır problemlerini ben artık kendime yakın bulduklarımı sıcak bulduklarımı okuyorum yorum yazıosun cevap bile vermekten aciz insalr var yani bu ne demek beni okuma tamam bizlerde her seferinde cevap veremiyoruz vakit olmuyor vs

kimide senin yazdığın yoruma bilmiş bilmiş o böyle değil söyle deyip ukalalık yapıyr okuma anacığım sende gitme onları ziyarete ozaman sifreli yapsınlar demi ama

ama bilgi alamk için okudğum yorum yazmayan bloglarda var severek okuduğum

benim en gıcık olduğum ukala davrananlar her kes kendisine göre bir görmüş gecirmişliği vardır değilmi?

Nihan dedi ki...

ne demek ya ay beni okumayin.

denizanasi dedi ki...

civciv..kırılmadım desem yalan olur.. hadi cevap da vermesin. ama koca bir liste yapmış hatun. bunlar blogumu okumasın diye..

nihan.. valla aynen oyleydi. bir liste yapmıştı sıra sıra.. gözlerime inanamamıştım.. bu arada sen de dön artık :) valla özledim yazılarını..

Esra dedi ki...

Kimmis bu listenin sahibi cok merak ettim. :-)
Ne garip insanlar var su dunyada. Dun de boyle bir olayla karsilastim yine bloglar arasinda. Agzim acik kaldi. Insanlar ne garip. Ne kadar sekilci ve ne kadar saygisiz.
Ve de senin nazik mailin icin cok tesekkurler.
Dilerim nazik insanlarla cevrili olsun cevren.
Sevgiler
Esra

Adsız dedi ki...

Denizanası valla ben de merak ettim bu beni okumayın diye liste verenleri. Bak ben geri döndüm,beni oku, olur mu?

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

bu.. yani blog yazmak.
cirilciplak sahnede olmak gibi bisiy ya.
hazir diilsen cikma sahneye.
kagitla kalemle gunluk tut toobe toobeeee...
ya da hic bisiy yapma.
git uyu!

YILDIZNAF dedi ki...

Ben hic boyle birseye rastlamadim Denizanasi. Boyle taalepler mi var ? Ama Enkelini'nin dedigi soz guzel. Herseyinle oradasin. Tamam biraz urkutucu ama yine de guzel !

denizanasi dedi ki...

archisugar.. boşver.. prim yapmasın :)

çenebaz..:)) evettt gecen gün gördüm seni.. hemen listeme ekliyorum :))

gülteinen enkelini.. aynen oyle !!!! niye yazıyorsa aleni bir şekilde...

yıldıznaf... var var :) ben de birkac kez okudum, doğru mudur diye ya da yanlış mı anladım diye. ama valla cok garipti..

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Canım üzme bence kendini.Boşver yaaa sen bizi okumaya devam et.Bücür beyide senide öperim:)

denizanasi dedi ki...

zilsizzarife.. ben de aynen oyle yapacagım :))

HAYAT dedi ki...

merhaba denizanası ,kendisinin okunmasını istemeyen çok kişi var tabi ki ama bu türlüsü ilk defa duydum ve acayip şaşırdım...
benimde ona benzer bi şey olmuştu ama geldi geçti çok meraklıydık sanki onları okumaya , bende yeni bloğa başlamıştım bi şeyler oldu kapadım keşke kapmasaydım ara verseydim dediğim oldu ama bi kere kapanmıştım sonra yine geldim ,
dediğin gibi bazı blogları okurken insan bazen kendini buluyor öğrenceği çok şey oluyor , her şey değişiyor sonuçta boşver diyelim o tür insanlar öyle davranmaya devam etsin dursun
biraz uzun mu yazdım ne :) kusura bakma güzel yazılarını takip etmeye çalışıcam ... hoşçakal

denizanasi dedi ki...

hoşgeldinn hislerim ve ben :).. bazen o aralara hepimize iyi geliyor. ama insan burdaki olumlu paylaşıma alıştıkça kopamıyor kolay kolay :)

Yelish dedi ki...

Aslinda gunluk yasamda karsilastigimiz insanlarla karsilasiyoruz burda.Kasa kuyrugunda utanmadan onumuze gecen , omzumuza sert bir sekilde carpip pardon bile demeyen , gorevi size bilgi vermekken , sizi dovmekten beter eden vs vs O yuzden cokta sasirmamak lazim ama iste gordunuz , bende yazdim blogumda.Sinir oluyorum bu insanlara .Gercek ortamdada , sanal ortamdada tahammul edemiyorum..Neyseki onlari burada ignore etmek daha kolay , yuzyuzeyken daha gerici oluyor...

Bizde kendimiz gibi insanlari buluruz , bu sayade daha dogru seyler de ogrneiyor oluruz birbirimizden .

sevgiler