19 Kasım 2008

mundial sirki...




hiç gezmiyoruz diye nankörlük yapan can bey bu sefer de sirke gitti. aslında 2 sene önce de küçükçiftlikdeki sirke gitmiştik. ancak pek ilgi göstermemiş, hatta çok sıkılmış ve yarıda çıkmak durumunda kalmıştık. sirki seyretmek yerine lunaparkdaki aletlere binmişti:)

ancak bu defa artık 4 yaş olgunluğunda !! olduğunu varsayarak yeniden deneme yapalım dedik. özellikle de milka şenliğinin olduğu güne denk getirdik ama maalesef şenlikten pek birşey görmedik. ya da denk gelmedik., birkaç şişme oyuncak ve inek kostumünde dolaşan birkaç kişi haricinde bir hareket yoktu. hatta bir sürü para tuzağı tuhaf oyuncaklar vardı ki, başımın belası oldular.

40-45 dakikalık beklemeden sonra çadıra girdik. yerimiz çok güzeldi, hatta arkamızdaki sıralar boş olunca, sıkışmadan rahat rahat oturduk. oturdum demem lazım. çünkü can bey bir dakika bile oturmadı. sürekli zaten çok eğreti duran merdivenlerden inip mısır ve oyuncak satan adamın peşinden gitmeye çalıştı. mısır aldık, bu defa da şu ışık saçan tuhaf oyuncaklardan tutturdu. o zaman da benim damarım tuttu ve hayır dedim. o ağladı, bağırdı, ben kızdım, sinirlendim. neymiş bir sirk seyretmeye gitmişiz. aralarda az da olsa palyaçoları seyretti. oturduğu zamanlarda ise milkadan aldığı inek böğürtüsü gibi ses çıkaran aleti üfürüp durdu ve sürekli gürültü yaptı. en sonunda bende sabırtaşı kırıldı ve beyimizi ağıt figan arasında sürükleyerek çıkardım.

düşünüyorum, birçok anne baba gibi istediğini yapmasına izin mi versem daha mı iyi olacak ? çok mu sert davranıyorum ? kötü bir anne miyim ? yoksa ona çok mu fazla şey verdik ? bundan dolayı mı hiçbirşeye ilgi göstermiyor, değer vermiyor? onu çook mu şımartıyoruz ? fazla mı sevgi veriyoruz?

bu hafta beşiktaş cumartesi pazarını da ucuz iğrenç bir çin malı araba için ayağa kaldırıp ağlamaktan ve bağırmaktan helak olunca ( e ben de tabii ) bu sorular sürekli beynime üşüşüyor..cevabını bir türlü bulamadığım sorular :(

7 yorum:

Şekerci Butik dedi ki...

sirke gitmiş olmanız ne güzel ama çok ta eğlenceli geçmemeiş anlaşılan..Bazen metehan büyüsün diye gözünün içine bakıyorum ama sanırım yanlış yapıyorum :S bir söz var ya büyüdükçe dertleride büyüyor diye...sanırım oldukça doğru !

canım bu sorular zaman zaman benimde aklımı kurcalıyor acaba çok mu şımartıyorum çok mu rahatım çok mu sıkıyorum vs .vs.. sanırım doğruyu en doğruyu büyüdüklerinde anlayacağız..

sevgiler,

Turkuaz Deniz dedi ki...

Ben fikrimi soyleyeyim: Bence cok simartmakla alakasi yok, SINIRLARINI ve sizin sinirlerinizi SINIYORLAR:) Cok akilli bu kucuk insanlar. O kadar:)

Nihan dedi ki...

Sevginin fazlasi olur mu hic Deniz. Ama bizim sinirlarimizi sinadiklarina kesinlikle katiliyorum.

denizanasi dedi ki...

şirin.. büyüdükçe aslında dertleri büyümüyor ama farklılaşıyor:)

turkuaz deniz.. haklısın. benim de sınırlarım maalesef çok geniş değil:( hemen parlıyorum:((

nihancığım.. aslında söylemek istediğim sevgi fazlasıyla çok mu şımartıyorum anlamındaydı. ama doğru. sevginin fazlası olmaz.

murat dedi ki...

benim çocuğum yok henüz ama mundial sirkine bende gittim. çocukken izlediğim şaşalı rus sirkine benzeyeceğini umarak. malesef çok küçük kadrosu olan bu sirk baş palyaçonun (sanırım sahibiydi) tekeli altında geçti, trapez deseniz yok kadar yetersiz, diğer gösterilerde aynı kişilerin evrilip çevrilmesi. tamam emeğe saygımız var ama hem içeriği boş ve kötüydü hemde başlığı açan arkadaşın dediği gibi içeride çocuklarınızı kullanarak sizi söğüşlemek için bekleyen palyaço tuzaklarıyla dolu. belki herşey çocukken güzeldi diye düşünmek isterdim ama çok güzel sirklerin olduğunu bildiğim için mundial a sirk demek bile haksızlık olur.

Unknown dedi ki...

ben yarın mundial sirkine gidiyorum umarım beğenirim sonra yorumlarımı buraya yazacağım

denizanasi dedi ki...

mmurat... evet bu sirk beni de cok hayal kırıklıgına ugarttı..

ayse naz.. bekliyoruz:)