21 Kasım 2008

var mısın ? YOKUM !!!!

televizyon seyretmeyi oldum olası severim. benim için bir nevi beyin boşaltma işlemi gibidir. ama bazı programlar ya da diziler vardır ki hiç bir kere seyretmemişimdir. mesela "var mısın yok musun " adlı tuhaf yarışma. kurallarını bile halen bilmem. ya da bir dönem çok ünlü olan " hatırla sevgili" ye ya da şu an olay dizi olan " yaprak dökümü" ne hiç ilgi göstermedim. nedense bu tarz diziler bana hiç ilgi çekici gelmedi.

hatta " asi" dışında hiç bir türk dizisini izlemiyorum artık. tümünde konu aynı. zengin, müsrif insanlar, gereksiz bir şatafat, konular hep aynı. ya romanlardan çalma ya da yabancı dizilerden. ha bir de son dönemde çıkan birbirinin aynı gerçeklikdışı polisiyeler var.

bu tuhaflıkların arasında daha da tuhaf bir "yemekteyiz" programı çıktı başımıza. çok yazıldı çizildi. ama ben de yazmadan edemeyeceğim. maalesef seyretmeden duramadığım, ama seyrederken de insanların cahilliklerine, küstahlıklarına ve yalancılıklarına sinirrrr olduğum aptal bir program. ya nasıl insanlar bu kadar rahat ekran karşısına geçip yalan söyleyebiliyor ? hele bir de şu damak tadım da damak tadım diye tutturmuyorlar mı ?? hay sana da , damak tadına da diyesim geliyor her defasında. ama en çok neye illet oluyorum biliyor musunuz? bu kadar yokluğun yaşandığı, herkesin kriz kriz diye inlediği, çoğu insanın bir ekmek bulmak için bile ne kavgalar verdiği bu ülkede, yapılan yemekler resmen çöpe atılıyor. puan vermeme uğruna o yemekler yenmiyor ve resmen çöpe gidiyor.. bak yine sinirlendim şimdi :(

ya şu evlenme programlarına ne demeli ?? ama bunları hazırlayana değil de, oraya katılmaktan medet uman insanlara yuuhh demeli ! insanlar yıllar boyu birbirini tanımıyorken, hiç bilmediğin bir insanla nasıl evlenmeye kalkıyorsun ? allah akıl fikir versin der hep annem :) versin versin. cidden ihtiyacları var:)

peki ben ne seyrediyorum ? elbette tüm haber kanallarını ve tüm siyaset programlarını. dermişim :))) ama aksine haber seyretmemeye, gazete okumamaya çalışıyorum. belki bu durum 3 maymunu oynamak anlamına geliyor, ama okumak / duymak sonucu değiştirmeyeceği için hergünkü taciz/tecavüz/cinayet/rüşvet/politika haberleriyle içimin dışına çıkmasına gerek görmüyorum.

belki basmakalıp ama cnbce/e2 hastasıyım. ordaki dizileri kaçırmamaya çalışırım. hele ki "dexter" diye bir dizi var ki :)) farklı ve tuhaf bir polisiye izlemek isteyen herkese tavsiye ederim. 3. sezon bölümlerini 4 gözle bekliyorum :) aynı şekilde "chuck" ve " pushin daises" de oldukça eğlenceli bir ajan/ polisiye dizisiydi. yeni sezon henüz başlamadı. " heroes" zaten başı başına kült dizi artık. yakında onun da yeni sezon bölümleri başlayacak. ha bir de " csı" lar var tabii . ama şu sıralar hiç kaçırmadığım "gossip girl" var. ultra ultra zengin veletlerin nasıl bir hayat yaşadıklarına , küçük bir 3. dünya ülkesinin bütçesi kadar harcama yapmalarına, daha 18 bile olmamışken her türlü cinselliği, içkiyi, uyuşturucuyu tatmalarının aileleri tarafından bile normal karşılanmasına hayretle bakakalıyorum. hatta eminim ki dizidekiler gerçek hayattakilerden bile masum kalıyordur. "nip/tuck" ve "lost" da yeni sezonu sabırsızlıkla beklenen diziler..

peki ya sizler ? sizler neler seviyorsunuz ?

9 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba, bir aralar bahsettiğin yarışma programını izliyordum. Şimdi geriye dönünce saçmalamışım diyorum.
Hatırla Sevgili o aralar tek izlediğim diziydi, aslında bir de başından beri Avrupa Yakası.
Şu an tv pek izlemiyorum. Haberleri de dediğin sebeplerden ötürü netten takip ediyorum uzun zamandır.
Dexter bir ara takıntımdı, Prison Break de öyle.
Ama hiçbirini şu anki takıntım kadar keyifle izlemedim.
Yeni takıntım, takıntılı dedektif Monk. Dizinin 4 sezonunu izledim.5'ten devam edeceğim yakında.
Bu arada uzun yıllar önce başka bir dizim vardı, sürekli izlediğim.
"Evli ve Çocuklu" adıyla dilimize çevrilen "Bundy" ailesinin komik yaşantısını anlatan keyifli bir diziydi.
Çizgi dizi olarak da illaki Şeker Kız Candy...

sevgiler...

Şekerci Butik dedi ki...

sana ne kadar katılıyorum desem az olur herhalde...gerçekten o kadar haklısın ki yani bi yazının altına imza atsam yeri...

e2 deki dizileri bi ara bende çok severek takip etmeye başladım evde kaldığım zamanlarda metehan doğduktan sonra hepsi yalan oldu..

bir kaç türk dizisini izliyorum ama dediğin gibi hemen hemen hepsi bir birinin aynısı kopyası oldu sarmıyor eskisi gibi..

tnt kanalını seviyorum..lostu kaçırmıştım en baştan başlayarak yayınlamaya başladılar çok sevindim kaçırmadan büyük bir zevkle izliyorum..pazartesi günleri 21.15 i iple çekiyorum..yeni sezon bölümlerine yetişecek gibi...her hafta 2 bölüm yayınlıyor..

sevgiler,

İpek Aral Kişioğlu dedi ki...

Merhaba,

Benim kanal tercihim BBC Prime. Sabah saatlerindeki çocuk programlarına Yaprak bakıyor. Bu çocuk programları tercih etmemin nedeni içlerinde çok güzel müziklerin yer alması. Yaprak artık her programın müziğini biliyor ve eşlik ediyor, sallanıyıor, el çırpıyor, ben de artık şarkıları öğrendim, evde hepberaber bir seramoni şeklinde program seyrediyoruz.

Bunu dışında bizim kanallarımızda kötü taklitlerinin yer aldığı ev, bahçe dekorasyon programları, giyim-kuşam, emlak, antika, yemek programları çok hoşuma gidiyor. İlla ki insan birşeyler öğreniyor izleye izleye.

Bizim kanallardan ise NTV'de "Haydi Gel Bizimle Ol" ve "Neden?" i takip ediyorum. CNBC-e'deki polisiye diziler hoşuma gidiyor. Habertürk, Sky, CNN Türk evde diğer en fazla süre açık kalanlar. Zap yaparken ara ara "Var mısın, Yok musun'"a ben bakıyorum. Avrupa Yakası, Komedi Dükkanı kaçırmamaya çalıştığım ama yarısından sonra da sıkılıp izlemeyi bıraktığım programlar. Bir de maalesef eşim yüzümden "Kurtlar Vadisi-Pusu" yu izliyoruz !!!! :). Fakat en çok hoşuma giden hiç beklemediğim anda herhangi bir kanalda güzel filme rastlamak. Geçen gün Kanal 1'de Julieete Binoche ve Jonny Depp'in oynadığı "Çiklata" filmine başlangıcında denk geldim, çocuk gibi sevindim. :)

Show TV'deki yemek programına ilk defa bu hafta denk geldim. Ne saçma bir yarışma öyle. Ben ne öğrettiğini, yemek yapmak hakkında ne mesaj verdiğini anlayamadım. Habire yemekler tadılıyor, hiçbirşey beğenilmiyor, yapılan yemeklerin hiçbir özelliği, orijinalliği yok. Amaç nedir keşfedemedim. İnsanların biribirlerinin yemeklerine abuk subuk laflar etmesi mi, nedir ?

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

yemekteyiz yarışması konusundaki fikirlerimi zaten biliyorsun. evlilik programlarındaki insanlara ise sadece acıyorum. hiçbir türk dizisini seyretmiyorum. En çok izlediğim kanal ise İz Tv. bunun dışında 32.gün, siyaset meydanı ve genç bakış'ı kaçırmamaya çalışıyorum...

Nihan dedi ki...

Deniz,
Ben de Var mısın Yok musun u hiç seyretmedim, nedense hiç ilgimi çekmedi.
Yemekteyize ben de fena takıldım. Hergün seyrediyorum hatta az önce Hakanın yeni aldığı şarabı tadarken Hakan beğendin mi diye sorunca beğenmedim yani belki güzeldir ama benim damak tadıma uymadı dedim. Çok güldük. Ne ki senin damak tadın allasen. Sanki Cordon Bleue mezunu hasbam. Ama o atılan yemeklere ben de çok acıyorum. Günahtır. Hava atacağım diye. Bu kadar aç insan varken.
Ama bak ben tam bir Yaprak Dökümü muptelasıyım. Seyredip bir ağlıyorum bir ağlıyorum iyi geliyor. Bir de Aşk-ı Memnu ama o Prison Break'le çakıştığı için yarım kalıyor. Sonra bir de Battle Star Gallactica saplantım var. Ve de Lost. 5. Sezonu heyecanla bekliyorum.
Özetle karşında tam bir TV bağımlısı var.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ben fazla tv seyretmem hatta açıldığı zaman sinirlenirdim. Ne yazık ki eşim benim tersime televizyon manyağı. Boranın doğumuyla evde oturduğum dönemde edindiğim Lost manyaklığı mevcut, eğer Bora uyuduysa bende gossip girlü seyrediyorum. Genelde turk dizileri seyretmiyorum ne zaman biteceği belli olmadığı için.
Malum oğlan saat 9da yatıyor başladığım dizi ortasında kalıyor. Ama Aşkı memnuyuda özetinden takip ediyorum. Geçen Uğur Yücelin bir dizisini seyrettim artık onuda biraz seyrederim.

Kısaca benim benim dizi kanalım dizimax ve comedymax bide friendsin olduğu kanal neydi o. Bora uyudu mu onlar arasında bir tur gidiyorum. Mutlaka bana uyan bişi oluyor. House,greys anatomy, monk,friend sex and city,csi,svu

Seyretmiyorum dedim ama bayağıda seyrediyomuşum be.

Tabiat Ana dedi ki...

dexter.. inanılmaz güzel .bende haftaiçi (sanırım perşembe dimi) genelde izleyemiyorum o yüzden haftasonu gecenın bir yarısı uykusuzluktan kısılmış gözlerle izliyorum dexterı.umarım yakalanmaz çünkü en iyi kötü o :))

AYSUN dedi ki...

Ben de nip tuck hastasıyım:) ve tabii lost... Türk dizilerinden de Avrupa yakası ve yeni başlayan ay ışığını seyrediyorum:)

yemekteyizin hasan abili bölümlerine denk gelmiştim.. Çok güldüm çookk:P

denizanasi dedi ki...

evvel zaman içinde.. monk benim de en favorilerimdendi. sanırım iki kere eski bölümlerini seyrettim. ama yeni bölümlerini maalesef artık seyredemiyorum. bu sene kocam ligtv aboneliğine geçmek isteyince dizimax keyfimden vazgeçtim:( bundy keyfi de süperdi.. aslında o tarz sitcomlar kafa boşaltmak için ideal..

şirin.. lost başı başına fenomen zaten. yeni sezonu dörtgözle bekliyorum. ben de haftalar beklemek yerine komple sezonu 2-3 günde bitirenlerdenim:)

iak.. hoşgeldin :) ben de eski bir alamancı olduğum için alman kanallarını da izlerim. bbcdeki benzer dekorasyon programları orda da var. gerçekten süper fikirler veriyorlar..benim de eşim bir ara haber kanalları hastasıydı. sabahtan akşama kadar cnntürkten, ntvden başlar tgrthabere kadar tüm haberleri izlerdi. allahtan şu sıralar iş için koşturduğu için pek fırsatı olmuyor:)
bu arada çikolata filmine ben de bayılırım. ah johnny depp :)

boogie.. ben yemekteyiz derdinden kurtuldum. artık izlemiyorum:)
iz tv gibi kanalları ben unutuyorum :( bazen seyredecek başka birşey bulamadığım zaman zap yaparken denk gelip takılıyorum :)

nihan...ah o yemekteyiz yok mu.. hep aynı yalanlar. aynı laflar. neyse ben kendimi kurtardım sanırım :) syretmiyorum.. ben de prison break ile battlestar galactica yi hiç seyretmedim. sanırım başı kaçırınca gerisine ilgi duyamıyor insan.


ben ona resmen aşığım... ya sanırımm biraz da son dönemde evde oturmak daha zevkli gelmeye başladığından bu yana dizilere sardım. dizimax benim de favorimdi ama ligtv abonelğine geçince ben kendimden feragat ettim :) greys anatomy gibi dizileri allahtan alman kanallarından takip ediyorum :)

tabiat ana.. ah o dexter :) ben de hasretle bekliyorum valla:)

aysun.. nip / tuck başladı :)))