26 Şubat 2009

yerli turist...


geçen hafta cuma günü can'ı yuvaya bıraktıktan sonra ani bir kararla kendimi yollara vurdum :) sabahın o temiz ve güneşli havasında aklıma sadece sultanahmet- eminönü güzergahından başka bir yer gelmedi. epeydir de gitmemiştim, hele ki sabahın o saatinde..:)

istanbul üniversitesinde okuduğum dönemde oralar benim memleketimdi. her karesini biliyordum. en sevdiğim yer ise topkapı sarayının en köşesindeki konyalı nın üstündeki banklardı. o banklarda saatlerce oturur, muhteşem bir boğaz manzarası eşliğinde ders çalışır, kitap okurdum. ya da kapalıçarşından geçer, nuruosmaniyeden eminönüne inerdim.

beyazıt durağında indim. ordan sultanahmete yürüdüm. çok erken olduğu için yabancı turist harici pek kalabalık da yoktu. adamlar sabahın 9unda ellerinde rehberleri, fotograf makinaları başlamışlardı dolaşmaya. biz olsak- buna ben de dahil- tatilimizde o saatte daha yatağımızdan çıkıyor olurduk:) esnaf bile dükkanını daha yeni açıyordu.

ordan da mahmutpaşaya ve mısır çarşına indim. mısır çarşısını o rengarenk görüntüsünden hep çok etkilenmişimdir. ama herşey açıkta olduğu için de hiç birşey alamadan sadece gezmişimdir:)

oraya kadar gelip de sirkeciye kadar gidip vapur iskelelerindeki koşuşturan kalabalığı seyretmeden de olmazdı :)

şu istanbul böyle havalarda güzel yahu.. bir de değerini bilsek :)

5 yorum:

AskinAy dedi ki...

oh ne iyi etmissiniz,bende cok özlemisim oralari:),sevgiler..

AYSUN dedi ki...

Balık ekmek de yeseydin ya:) Ben genelde cumartesileri gidebiliyorum çok kalabalık oluyor:( Hafta içi gitmek süper olurdu...

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ahh Istanbul dedirttin bana :)) Ben de cok seviyorum o civarda dolasmayi, ozellikle kapali carsi favorim :))

denizanasi dedi ki...

askınay... ben istanbulda yaşadığım halde 6 ayda bir görüyorum:)

aysun.. cumartesileri gerçekten de cok kötü oluora, hatta cocukla cehennem gibi..

moonsun.. bugün kapalıçarşının içine giremedim.henüz açılmamıştı:)

stilperisi dedi ki...

ah ahh istanbul rüya gibi bir şehie kıymetini bilin arkadaşlar.1,5 yıldır uzaklarda Ankara'dayım acayip özlüyorum.Resimlere bakınca bende gezmiş kadar oldum valla.