17 Kasım 2007

tuhaf insanlar...




şu son dönemlerde insanlar mı ciddi anlamda tuhaf davranmaya başladı yoksa bana mı öyle geliyor anlayamadım. ama özellikle trafikte krizlere giriyorum artık. sakin kalamıyorum.
7 senedir araba kullanıyorum. en baştan bu yana dar alana parketme dışında hiç acemiliğim olmadı, ki bunu da birkaç ay içinde çözmüştüm. yine de ben çok iyiyim diyemem veya öyle de davranmam.

ancak şu sıralar ehliyeti alır almaz deli gibi araba kullanan insanlarla doluyor bu şehir. hele ki - ben de onlardan biri olmama rağmen - kadın soförler çok daha tehlikeli olmaya başladılar. ya çok acemice kullanıyorlar ya da çok tecrübeli gibi. ha bir de yaşlı insanlar var. işte onları hiç kestiremiyorsunuz. etraflarına bakmıyorlar, daha doğrusu bakamıyorlar, ya da tecrübelerindenden dolayı çok küstah oluyorlar. bugün her iki cins ile anekdot gibi iki olay yaşadım. hem de 45 dakika içinde.

önce sahil yolunda bir dedemizle kavga ettik. bakırköy sahil yolunu bilirsiniz. zaten daracık olan yol bir de garip virajlarla doludur. sağ şerit de deniz keyfi yapan arkadaşlar içindir. geze geze 30 la giderler. ben de böyle birini sollayarak geçiyorum, ama virajdan dolayı çok da hızlı gidemiyorum.. birden arkamda inanılmaz bir korna sesi, selektörler, el kol hareketleri, bağrış çağrış bir dede. yolundan çekilmeliymişim ! nereye gideceksem ! sağımda zaten araba var ve viraj dönüyorum ! ben o arabayı sollayana kadar böyle devam etti. geçerken de bir güzel küfür etti. üstelik arabada annem ve de oğlum vardı. bu dedemizi allaha havale ettik. ama biraz sonra daha da komik bir durum yaşayacagımızı bilemezdik..

unkapanından taksime doğru ilerliyoruz .arkamda garip bir şekilde araba kullanan bir hatun. sürekli şerit değiştirip durdu ama trafik yogun oldugu için yaptığı bu hareketlerin hiç bir anlamı olmuyordu. en sonunda benim arkama geldi ve resmen dayandı. o kadar yakın gidiyor ki ben panik olmaya başladım. sonuçta oğlum arkada oturuyor. bu arada tarlabaşı bulvarını bilirsiniz. ışıklardan dolayı sürekli durmak zorunda kalırsınız. o ışıklardan birinde bu hatun yanımıza yanaştı ve camı indirmemizi işaret etti. inanmayacaksınız ama bana şunu dedi :" frene basarken lütfen arka aynanıza bakın. nerdeyse size çarpıyordum. hani benim için değil. sizin iyiliğiniz için söylüyorum ". bak bak bir de beni düşünüyormuş !! ne kadar iyi niyetli aslında ! annemin ve benim ağzım açık kaldı. maalesef o anda yeşil yandı. ya bu ne biçim iştir. bu insanlara ehliyet verirken hiç mi kural kanun öğretmiyorlar. bu insanlar, arkadan çarpmada -sebep ne olursa olsun- çarpan arabanın %100 suçlu olduğunu nasıl bilmezler. herşey bir yana, önündeki araba ile belirli bir mesafe koruması gerektiğini hiç mi söylemediler. bilinmesi gereken en standart kuralları bile bilmeyen sürücülerle dolu bu şehir. allah hepimizi korusun.

11 yorum:

berfin dedi ki...

canım gerçekten cansıkıcı olaylar yaşamışsın.ben bırak araba kullanmayı arabaya binmek istemiyorum.elimden gelse heryere yürüyerek gidecem.ama gerçekten insanlr okadar bilinçsizki korkmamak elde değil.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Sevgili deniz anasi, Istanbulda 18 sene yasadim ve adeta 15-20 kez filan kadin sofor oldugum icin trafik canavarlarinin tacizine ugradim.
Allahtan sinirlerime cus diyebildim her seferinde ve biraz yavaslayip saga sogru cekerek arabayi kurtuldum hep canavarlardan.
Sana da gecmis olsun.

Haaa.. bu arada sobeledim seni haa:))) hadi bakalim...kolay gelsin..

uykucu dedi ki...

al bendende o kadar.ben özellikle bayan olmama rağmen bayan şöförlerden uzak duruyorum öyle garip kullanıyorlarki.o bayanında uyarması süpermiş hani o sana yaklaştı diye frene basmayıp öndekinemi çarpacakmışsın yuh artık lafına bak..ben sabah stresine dayanamadığım için eşim kullanıyor arabayı öyle manyaklarla uğraşamıyorum.ve gerçektende kimse doğru dürüst kural bilmiyor.allaha emanet gidiyoruz..

anemon dedi ki...

cok haklısn mamalesef ortalık tabakaneye b..k yetiştirmye çalısanlarla dolu ne acleleri varsa tama acelende olablir fakat yol buna müsade etöiyorsa acleye ne gerek var birde bu erkek düsrücüler sıkıstırp sanki ders verdiklerini sanıoyrlarsa yanılıyor bence daha cok panik olmaya ve allh korun sun kazalar dsebebiyet veriyorlar gecende bir arkadasım ben byayayken yanımdan bir havayla gectiki ben onun olduğunu bilmiyordum ve acıkcası küfür ettim ne zorun var sanki yolunu işgal etmişim oayalnmısım gibi davrandı dedğin gibi arkadn carpanın %100 suc olduğunu bilmeyen bikle var eğer trafik lambası na yakınsan trafik dur kalk yapmanaı gerktiriyorsa her seyi düşünüp mesafeyi ona göre sağlamısın

Tabiat Ana dedi ki...

Valla hergün trafige yüzlerce aracın girdiği büyük şehirlerde aralarda böyle garip insanlarla karşılaşmak normal gibi geliyor bana.Ben geçen gün bir amcaya denk geldim.Dede daha yandaki aynaları açmamış yolda gidiyor hayır farkında bile değil çünkü bi zahmet sağa sola geçerkende aynaları kullanmıyor çünkü.Öyle işte yollar onun.En iyisi maksimum dikkat o da her zaman işe yaramıyor malesef

Nihan dedi ki...

Deniz,
Bence İstanbul'da (diger sehirlerde araba kullanmadigim icin bilemiyorum) trafik kurallarini ihlal etme normal denebilecek duzeyi asmis durumda. Herkeste bir ben yaptım oldu, ee ne olmuş yani, aman birşey olmaz, ben usta şoförüm yaparım durumu hakim. Ben bazen sinirimden ne yapacagimi sasiriyorum, bu kadar goz gore gore, bu kadar bariz kurallar nasil ihlal edilir diye. Ama bence bu durumun asil sorumlusu kurallara kendileri uymayan ve de kural ihlallerini gerektigi gibi cezalandirmayan polisler. Sen simdi gidip arkamdaki araba cok yakinimdan seyrediyor desen polise, herhangi birsey yapacaklarindan cok ciddi suphem var. Hatta Hakan bir olay anlatti gecen gun, bir arkadasi kendisini sıkıştıran bir minibüsü polisin birine şikayet etmiş, memur da "şikayet edeceğine yol ver gitsin minübüse" demiş. Ben de mesala Kanyon'un arkasındaki yol tek yön olmasına rağmen, ters yöne girenlere öyle bakan memuru görünce dehşete kapıldım. Kurallara kimse ciddi yaptırımlar olmadan uymaz ve de bu yaptırımların gerçekleşmesini sağlayacak olanlar polisler.
Sinirlerimizin yıpranması bir yana resmen kelle koltukta gidiyoruz. Gerçekten de ciddi önlemler alınması lazım. Madem resmi yetkiler bir işe yaramıyor belki de o zaman sivil toplum olaya el atmalı.

denizanasi dedi ki...

berfin...o yürüme işini maalesef biz istanbulda yapamıyoruz :(( keşke oyle olsa..

gulteinen enkelini .. o tacizleri ben arık umursamıyorum da.. boyle ucuk sacmalıklarda cıldırıyorum.sobeme de bakmam lazım hemen :)

figen..ya o kadar ciddiydi ki soylerken valla inanamadım. yeşil yanmasa inan o anda okkalı bir küfür sallayakaktım. hiç tarzım olmadığı halde..

civciv.. ha bir de oyleler var. yayalara asla yol vermezler. o konuda erkekler bile daha iyi.

tabiat ana.. :)))) aynı benim dede gibi. onun da yan camı kırılmıştı. allah bilir kimi sinirlendirmişti.

nihan.. ben polislere zaten hic güvenmiyorum. valla allaha emanet yaşıyoruz bu şehirde:((

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Araç kullanmak bir dert.. haydi rahat edeyim taksiye bineyim desen o ayrı dert. Toplu taşıma zaten en büyük eziyet. İstanbul trafiği zor iş vesselam.:( Yalnız hatun pek düşünceliymiş. Güler misin.. ağlar mısın durumu.:)

denizanasi dedi ki...

fikriminincegülü.. hele ki o toplu taşıma... kullanabildiğim tek arac su sarı minibüsler.. aslında yeşil yanmasaydı o hatuna söyleyecegim çok şey vardı ya :) o yeşile dua etsin :)

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba Denizanasi,
Trafik olayi bir canavar gercekten Turkiye'de. Burada oyle sakin araba kullaniyorlar ki insanlar, kiskanmamak elde degil. Ne diyelim darisi basimiza...

denizanasi dedi ki...

yıldıznaf.. ben de tatil için gitmiştim bir arkadaşımın yanına. houstonda yaşıyor o da. aman allahım o koca caddelerde insan hız bile yapmak istiyor :) ama haklısın. gercekten cok sakin kullanıyorlar ve en önemlisi kurallara uyuyorlar !