8 Temmuz 2008

biz asla adam olmayacağız !!

geçen senenin başında florya şenlikköy sahilindeki yeşil alanları keşfetmiştik. o dönemde daha yeni düzenlemeleri bitmiş, hatta oyun parkları bile daha tam yerleştirilmemişti. bu kadar yakınımızda, üstelik deniz kenarında, koca koca ağaçların olduğu ve rahatlıkla örtülerimizi serip oturabileceğimiz mangal kokuları olmayan mis gibi tertemiz bu parka bayıldık. her fırsatta gitmeye başladık. insanlar keşfetmeye başladıkça eskisi kadar tad vermemeye başladıysa da biz hala gitmeye devam ediyoruz.

ancak her güzel olay da olduğu gibi biz burayı da yavaş yavaş mahvediyoruz. her yerde kocaman "mangal yasak" diye yazsa da mangal yapılıyor.ya da küçük tüpler görüyorsunuz. insanlar nerdeyse tüm mutfaklarını getirmekte zorlanmasa da çöplerini götürmemekte hiç sakınca görmüyorlar. üstelik nerdeyse her 10 mt de bir çöp tenekesi olmasına rağmen. her yer ve özellikle de çocuk parkları çekirdek kabukları, sigara izmaritleri ile dolu ! hele ki o oyun parkları içler acısı :( çocukların yerine anne ve babaların bindiği tahtarevalli ve salıncakların çoğu kırık. tırmanma ipleri koparılmış. ve en kötüsü de oyun parklarının zeminine yapıştırılan kauçuk tarzı halının parça parça koparılması. gözümün önünde bunu yapan çocuğun annesi de seyredip çekirdek çıtlatıyordu. ne bir uyarı, ne bir kızma.

allahım biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ????


neden bizler güzellikleri bozmaya bu kadar meraklıyız ????


neden adam olamıyoruz ??????



neyse bu kadar olumsuzluklar arasında bir kaç tane de güzel görüntü :)










4 yorum:

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Eğitimin ailede başladığını öğrendiğimizde sanırım insan olmaya başlayacağız. Aileler çocuklara iyi örnek olamıyor ki, kırmızı ışıkta gitmeye devam eden babaların, ışık olmasına rağmen ileriden karşıdan karşıya geçmeye çalışan annelerin, yediği cipsin paketini sokağa atan büyüklerin yetiştirdikleri nesil değil mi bu?

Öğretmenim, bizim büyüklerimiz evi dağıtan çocuğa sokak mı evladım burası diye kızardı demişti. Sanırım hala sokaklarında bizim yaşam alanımız olduğunu öğretemedik toplumumuza.

Tabiat Ana dedi ki...

o kırdıkları mahvettikleri yerlerin paralarının bizden çıktığını ,onların asıl sahibinin bir başkası değilde biz olduğumuzu,insanca eğlenmeyi,temizliğin sadece evde yapılmadığını,başkalarınında bu güzelliklerden en az bizim kadar faydalanmaya hakkı olduğunu.....(listeyi uzatabilirim )öğrenir, idrak edersek sanırım belki biraz daha adam oluruz.
tahteravalli falan ufak yine, geçen gece annemlerin evinin önündeki koca çardağı(demir ayakları var(dı) yere betonla tutturulmuş)almış sökmüş birileri, akşam parktan geldiğimizde çardak yerindeydi sabah bir kalktık çardağı söküp kenara koymuşlar.Şimdi insan düşünüyor aklı başında, ruh sağlığı düzgün bir "İNSAN" niye koca çardağı (ki herkes gelip oturuyor işte) söker de yana koyar.Bir anlamı yok dimi ama var işte böyle manyaklar Ah bir görseydimde polisi arasaydım diye çok dövündüm ama...

AYSUN dedi ki...

İşte bu:) Hamak keyfi... Ne rahattır. Yerinde olmak isterdim:)

Parkı mahvedenler için insan demek absürd geliyor bana... Kendilerine verilen güzelliğin değerini bilmiyor bunlar... Uyarınca da sana ne deme cüretini bile gösterebiliyorlar... Benden çıkıyor parası istediğimi yaparım bile diyebiliyorlar...

denizanasi dedi ki...

boranın annesi.. gecenlerde cok ibretlik birsey yasadım sokakta. önümde bir anne kız yürüyordu. kız 9 yaslarında. anne gayet rahat elindeki selpağı yere attı. kızın tepkisi ise en güzeliydi." anne sokağa çöp atma dedim sana !" işte bu:) keşke çocuklar bu ailelerden daha duyarlı olsa..

tabiat ana.. parklardaki bankları söküp götürdüklerini görmüştüm de çardak konusunda şimdi şok oldum valla.. inanılmaz insanlar:(

aysun.. evet.. bu insanları uyaramıyorsun bile. çünkü neye mal olduklarını anlamıyorlar bile..