14 Ocak 2009

zamane çocukları..



can'ı mümkün olduğu kadar bilgisayardan uzak tutmaya çalıştık. zamane gereği ileriki yaşlarda o kadar çok içli dışlı olacak ki ne kadar geç ilgilenirse o kadar iyi olur diye düşündük. ta ki babamız seyahatlerinde kolaylık olsun diye kendine ideapad alana kadar. onu görürmez bu benim diye sahiplendi:) boyutu nedeniyle kolay taşınabilir olmasından dolayı kaptığı gibi geliyor ve bana bigisayal açın diye bağrınıyor. e bizde usul usul laf dinliyoruz tabii. her türlü aramama rağmen henüz şöyle hem eğitici hem de zevkli bir oyun sitesi bulamadığım için de mümkün olduğu kadar balon patlamaca/ balık yakalamaca gibi masum oyunlar ve boyamalar açmaya çalışıyoruz. ancak bizimkisi 40 yıllık usta gibi tıkır tıkır mouse kullanıyor ve bu oyunları artık beğenmiyor :)ben 27 yaşında ve sadece işim gereği öğrenmek zorunda kaldığım için cidden şaşıyorum. bu çocuklar ekstra bir teknolojik yetenekle doğuyorlar sanırım. bu arada şöyle eğlenceli masum siteler bilen varsa bana yazar mı lütfen :)

geçen sabah kahvaltıda babasıyla bunu konuşuyoruz.

baba : ya bücüre bak. adam benden daha iyi oyun oynuyor.

anne : e zamane çocukları...

can : ben zamane çucugu değilim. ben ışılım çucuğuyum.

anne baba : :))))))

ışılım gittiği yuvanın adı ve tiyotraya gittikleri zaman mesela onlara öyle sesleniyorlarmış..

8 yorum:

Şekerci Butik dedi ki...

gerçektende öyle bilgisayar onlar için bi oyuncak metehan bile klavye mause kullanmaya başladı..
bende metehana göre siteler var klavyenin neresine basarsa bassın şekiller sesle vs çıkıyor.blogda yayınlamıştım.. ama canı kesemez sanırım onlar :D

sevgiler cnm..

uykucu dedi ki...

benim sıpada bil. başına oturup tıkır tıkır klavyeye dokunur arkasından mausu şöyle bir sallardı yaş 1,5...ben hala oyun oynayamazken bizimki araba yarışı oynuyor..bilgisayarda süper bir çocuk oyun sitesi buldum blogumda yazıcam oraya bak inanılmaz güzel ve faydalı..ışılım çocuğu haa alem ya can:))

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

:) bu çocuklar muhteşem... ben de güya bilgisayardan uzak tutuyordum ama eşimin arkadaşına gide gele süper araba yarışı oynuyo benim bebe... bu arada ben beceremiyorum hâlâ...
zamane çocuğu değilmiş :D sevsinler sizi :D

Turkuaz Deniz dedi ki...

hemen şu linke bak, ingilizce de öğrenir böylece ufaklık. Az önce bunu düşünüyordum ben de! Yılbaşında Leapster 2 diye bir şey aldık! O kadar ağır ki ve saçma sapan, reklamlarına baksan bir şey sanarsın, bileği ve boynu ağrıyınca hemen geri verdik! Evde bu siteye benim gözetimimde girsin yarım saat oynasın yeter... Yolda giderken de sıkılmasın! Dışarı baksın a canım di mi ama? Hiç itiraz etmedi geri verelim deyince de hemen gidip yeni boyuna göre bir bisiklet aldik o parayla:)

Bak link bu, TV si de var PBS... TRT vari bir sey diyelim kısaca şimdilik:)

http://pbskids.org/ burada Caillou (Kaaayu diye okunuyor) var, kel kafalı oğlan, onun tren oyunu bayagı eglencelı gelmişti Deniz e... Bir bakın derim.

уαѕємiη dedi ki...

:))) oy oyyy yesinler onu

denizanasi dedi ki...

şirin... evet öyle ses/görüntü siteslerini baştan itibaren pek adamdan saymadı:)

figen.. okudum:)

ucan talhanın annesi.. biz de en azından 4 yasına kadar uzak tuttuk:) belki de engellememek gerek..

turkuaz.. hemen bakacagım.. caillou burda da var. ve severek seyrediyor:)

yasemin.. hele ki kaybettiği zamanki tepkilerini görsen tam yemelik :))

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ben şunu analdımki yeni nesil acayip zeki yaa.
Biz öylemiydik:)

denizanasi dedi ki...

zarife...valla bizim nesil gercekten de biraz safmış bunların yanında :)